Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ Ακράτας, στην αίθουσα του Συλλόγου την 1η, 2 και 3 Ιουνίου.Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη και αν και έχει γραφτεί πριν από 55 χρόνια παραμένει επίκαιρο. Ένα έργο ορόσημο για το μεταπολεμικό μας θέατρο προσεγγίστηκε με απόλυτο σεβασμό στο δημιουργό του, με σκηνικά και κοστούμια της εποχής, και με σκηνοθετική άποψη που βοήθησε να αναδειχτεί η διαχρονικότητα του κειμένου, τα πολλαπλά νοήματα, η διαπραγμάτευση της φτώχειας της μιζέριας, της μετανάστευσης σαν λυτρωτική πράξη, της φιλίας , της προδοσίας. Και με συμβολισμούς που παραπέμπουν στην «ακηδεία», όπως την χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης στο σημείωμά του, της ελληνικής πολιτείας για τα παιδιά της , σε μια χώρα που αφήνει τους πολίτες της στο έλεος του κέρδους, τους εγκαταλείπει ανυπεράσπιστους και ξένους μέσα στην ίδια την πατρίδα τους, μια χώρα που δίνεται αντιπαροχή.

Οι ερμηνείες των «ερασιτεχνών» ηθοποιών ήταν συγκλονιστικές, ακόμη και του πιο μικρού ρόλου, και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα μια επαγγελματική παράσταση. Τα συναισθήματα και η συγκίνηση πλημμύρισαν τους θεατές που στη συντριπτική πλειοψηφία τους αποχώρησε δηλώνοντας ότι «δεν περιμέναμε μια τέτοια παράσταση από ένα ερασιτεχνικό θίασο», «ήταν η καλύτερη ερασιτεχνική παράσταση που έχουμε δει ποτέ» κλπ. Μια κατάθεση ψυχής όπου ξεχειλίζει το ταλέντο, η συλλογική δουλειά, το μεράκι και η διάθεση προσφοράς. Μια συγκλονιστική παράσταση.

Το έργο θα περιοδεύσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλο το Δήμο Αιγιάλειας, στη Πελοπόννησο (Πάτρα, Πύργος, Άργος, Ξυλόκαστρο, Άστρος, Τρίπολη κλπ) και τη Δυτική Στερεά (Ναύπακτος, Μεσολόγγι) , θα παρουσιαστεί στις 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, ενώ τον Οκτώβριο θα επανέλθει σε κλειστές αίθουσες στην Αθήνα, το Αίγιο, την Πάτρα κλπ.