Τη βοήθεια του Αιγιάλεα υφυπουργού Εθ. Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου θα έχει η δημοτική αρχή για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η νεροποντή της 6ης Φεβρουαρίου κυρίως στην αγροτική οδοποιία.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη κλιμάκιο του Δήμου Αιγιαλείας θα μεταβεί στο Λουτράκι στο τμήμα Μηχανημάτων του Στρατού και εκεί θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση, παρουσία του υφυπουργού Κ. Σπηλιόπουλου για το ποια και πόσα από τα μηχανήματα που μπορεί να διαθέσει ο Στρατός είναι χρήσιμα στην Αιγιάλεια προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα μηχανήματα που σίγουρα θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών είναι οπωσδήποτε μπουλντόζες που αναμένεται να φτάσουν με πλατφόρμες στην Αιγιάλεια την επόμενη εβδομάδα.

Εκτός όμως από τα παραπάνω μηχανήματα που σίγουρα θα χρειαστούν θα γίνει εκτίμηση και των υπόλοιπων μηχανημάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να γίνει η αποκατάσταση των αγροτικών κυρίως δρόμων το συντομότερο δυνατό.

Προς την κατεύθυνση της άμεσης και το συντομότερο δυνατό αποκατάστασης φαίνεται πως κινείται και η δημοτική αρχή η οποία προχώρησε στην πρόσληψη εικοσιπέντε χειριστών μηχανημάτων.

Για να μπορέσουν πάντως τα μηχανήματα που θα φτάσουν στην Αιγιάλεια να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αγροτικής κυρίως οδοποιίας αλλά και σε όποια άλλα προβλήματα υπάρχουν ακόμα στην περιοχή θα πρέπει να βοηθήσει και ο καιρός και να σταματήσει η βροχή που ανά δεύτερη μέρα κάνει την εμφάνισή της καθώς τα συγκεκριμένα μηχανήματα χρειάζονται στεγνό έδαφός.

Αθ.Σαϊτη