ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “Χ.Υ.Τ.Α ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ” Από την Δημοτική Παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας, “Αιγιάλεια-Νέα Εποχή”, δίδεται στη δημοσιότητα, γραπτή δήλωση του Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, σε απάντηση των όσων υποστήριξε (χθες Τρίτη) σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, και αφορά στο θέμα της κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση “Παπανικολού”, μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας κι Ερινεού.

“Σέβομαι απόλυτα, το δικαίωμα του κ.Δημάρχου να πιστεύει ακράδαντα, πως το έργο κατασκευής οργανωμένου σκουπιδότοπου στην τοποθεσία “Παπανικολού” είναι κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ορθό,καθώς και την απόφασή του ν’ αναλάβει ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη, το πολιτικό κόστος για την εκτέλεση του Χ.Υ.Τ.Α Δυτικής Αιγιάλειας,
ζηλεύοντας μάλλον τη “δόξα” του Αρχηγού της Μείζονος Μειοψηφίας και βασικού του αντιπάλου κ. Καλογερόπουλου, η υπογραφή του οποίου,για το έργο, φιγουράρει σε επίσημα έγγραφα, από το 2002! Ως δημότης αλλά κι ως αιρετός γνωρίζω δε καλά, πως τα κονδύλια τα οποία δαπανώνται κάθε έτος για την αποκομιδή, τη διαχείριση και τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων, είναι δυσανάλογα των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας.
Αντιλαμβάνομαι επίσης, πως όταν διοικείς, πράγματι χρειάζεται τόλμη κι όχι μικροπολιτικές.Όλα αυτά καλά!
Αναρωτιέμαι όμως:
– Γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν έλεγε – όσα τώρα λέει – περιοδεύοντας προεκλογικά σε Ερινεό και Συμπολιτεία;
– Γιατί πριν τις εκλογές, όχι μόνο υποσχόταν πως δεν θα γίνει ο Χ.Υ.Τ.Α “Παπανικολού”, αλλά είχε υπογράψει κιόλας (πρόχειρα) για την μη υλοποίηση του έργου;
– Γιατί, γι’ αυτά που κατ’ αυτόν δεν αντιλαμβανόμαστε εμείς ως αντιπολίτευση, δεν έχει καταφέρει να πείσει αρκετούς από τους δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους; Ξεχνά, μάλλον σκόπιμα, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ αυτού του Χ.Υ.Τ.Α πέρασε με μία μόνο ψήφο…Συμβούλου της αντιπολίτευσης!
Καθίσταται επομένως σαφές, πως ο κ. Δήμαρχος, άλλαξε ξαφνικά άποψη για το εν λόγω περιβαλλοντικό έργο, μετά τις εκλογές! Άλλα έλεγε άλλωστε σε πολλά κι επελέγη από τον κόσμο η παράταξή του κι ο ίδιος ως δημοτική αρχή κι αυτό δεν κρύβεται πια!
Ας κάνει λοιπόν… το “μεγάλο” αυτό έργο κι ας “πανηγυρίζει” όσο θέλει για το κατόρθωμά του, αλλά καλά θα κάνει να μην μας προκαλεί πολιτικά.
Με ψέμματα ήξερα κι εγώ να γίνω Δήμαρχος…κ. Θεοδωρακόπουλε! Κρίμα που συνδέετε πλέον τη θητεία σας με τη μεγάλη καταστροφή μιας πανέμορφης και σπάνιας περιοχής του τόπου μας, που αν επρόκειτο για το χωριό σας, θα ήσασταν σίγουρα πολέμιος και μόνιμος διαμαρτυρόμενος στη Γέφυρα του “Σαρκουνά”!