dhmoti syspeirosh aigialeiasΜε αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του νεοκελεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας και την προβλεπόμενη διαδικασία ανάδειξης νέου Προεδρείου καθώς και των Συμβουλίων της “Οικονομικής Επιτροπής” και της “Επιτροπής Ποιότητας Ζωής”, από τη Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας” του κ. Στάθη Θοδωρακόπουλου, τονίζονται τα παρακάτω:

“Ως η μεγαλύτερη παράταξη της Αντιπολίτευσης και με δεδομένη την κείμενη νομοθεσία λειτουργίας του Καλλικρατικού Δήμου μας, εξαντλήσαμε με υπευθυνότητα επί του ρόλου μας, τα περιθώρια συμμετοχής Δημοτικών μας Συμβούλων στα αιρετά θεσμικά όργανα.
Έτσι εξηγείται και η ξεκάθαρη στάση μας να μην μπούμε σε καμία μοιρασιά αιρετών θέσεων με τις Παρατάξεις της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, που και αυτές έχουν τον δικό τους θεσμικό τρόπο λειτουργίας,ως ο νόμος περιγράφει.
Κατά συνέπεια, η δημόσια κριτική των Παρατάξεων, “ΔΡΑΣΥ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ” του κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου και “ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΠΟΛΙΣ” του κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, για τη μη συμμετοχή τους στις δύο κορυφαίες Επιτροπές του Δήμου, δεν αφορά τη δική μας στάση, αφού αυτή ήταν σύννομη με τα ισχύοντα.
Ιδιαιτέρως δε η ανακοίνωση του δεύτερου νεοεισερχόμενου – στο Δημοτικό Συμβούλιο – Δημοτικού Συνδυασμού με την οποία κι επέλεξε να επιτεθεί στο Επικεφαλής μας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο για τα παραπάνω, μας “εντυπωσιάζει” και αποτελεί “αυτοδιοικητική πρωτοτυπία”, αφού θα περίμενε κανείς η πρώτη ανακοίνωση αντιπολιτευόμενης παράταξης να στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής κι όχι εναντίον της…Μείζονος Αντιπολίτευσης!
Ο καθένας ωστόσο χαράζει την δημοτική του πορεία και κρίνεται…”

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κατόπιν συλλογικής συζήτησης και τελικής απόφασης του Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, προτάθηκαν και εξελέγησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι κάτωθι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι:

– Ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (από την α’ ψηφοφορία έλαβε ψήφους πάνω από τον αριθμό των μελών της Δημοτικής μας Παράταξης, ήτοι 12, με τελικό αριθμό ψήφων εκλογής 14)
– Ως Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι κ.κ Βασίλης Φιλιππόπουλος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και Βασίλης Τομαράς. Αναπληρωματικά Μέλη οι κ.κ Φάνης Σπηλιόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντίνου.
– Ως Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι κ.κ.Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, Χρήστος Γούτος και Βασίλης Ανδρουτσόπουλος. Αναπληρωματικά Μέλη οι κ.κ Φάνης Σπηλιόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Τέλος ως Εκπρόσωποί μας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, εξελέγησαν οι κ.κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος.