spiti kokkina daneiaΜία νέα λύση για όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο φαίνεται ότι πέφτει στο τραπέζι.Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, η λύση που μελετάται θέλει τις τράπεζες αντί να προχωρούν σε εξώσεις και πλειστηριασμούς να προσφέρουν στον δανειολήπτη ένα νέο σπίτι μικρότερης αξίας. Αυτό σημαίνει ότι ο δανειολήπτης θα δέχεται να εγκαταλείψει το σπίτι που έχει αγοράσει με το δάνειο που δεν έχει την δυνατότητα να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.
Το εν λόγω σχέδιο εξετάζεται καθώς οι τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να κινηθούν καθώς οι δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Οι υποθέσεις δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις που φτάνουν τις 130.000 συνολικά και θα χρειαστούν ως και 15 ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να διαλευκανθεί η υπόθεση.