euro 3Έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες. Κάτι… οι γιορτές, κάτι οι …εκλογές, οι δικαιούχοι-δημότες της Αιγιάλειας που επλήγησαν από τον σεισμό της 8ης Νοέμβρη,ακόμα δεν τους έχει δοθεί η «έκτακτη» οικονομική ενίσχυση!
Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Β.Ψυχράμη, οι πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί αλλά λόγω μη εγγραφής τους στον προϋπολογισμό του 2015 (ο οποίος καταρτίστηκε με στοιχεία Ιουλίου, όπως προβλέπεται), έπρεπε να γίνει αναμόρφωση προϋπολογισμού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους. Ακολουθεί η απόφαση για τη δέσμευση της πίστωσης, που είναι απαραίτητη ώστε ακολούθως να υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις δημάρχου και να εκδοθούν τα οικονομικά εντάλματα, με τα οποία οι δικαιούχοι δημότες θα περάσουν από το ταμείο και θα παραλάβουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Για τη δέσμευση της πίστωσης, το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση που θα συγκληθεί πιθανότατα τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. Οπότε, οι δικαιούχοι εκτιμάται πως θα πάρουν χρήματα περί τα μέσα της 15 Μαρτίου.