skountzouΜάρθα Σκούντζου πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αιγιάλειας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ τις Αιγιάλειας  

Σας κάλεσα εδώ ως Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας που έχω και την αυξημένη ευθύνη, γιατί θεωρώ ότι η αλήθεια πρέπει να βγει από την βάση της, δηλαδή από τον Εμπορικό Σύλλογο και όχι από περιφερόμενες κακοήθειες, ίντριγκες, κακόβουλα παιχνίδια, και σενάρια επιστημονικής φαντασίας από μερικούς «ρεπόρτερ», από ανύπαρκτα μέλη του Συλλόγου μας και δήθεν «σημαιοφόρους» της κάθαρσης και της διαφάνειας.
Όταν αποφάσισα να συμμετέχω στον Εμπορικό Σύλλογο πίστευα ότι θα ασχοληθώ μόνο με τα τεράστια προβλήματα των συναδέλφων και θα έβαζα ένα μικρό «λιθαράκι» για την επίλυσή τους.
Δυστυχώς, όμως δεν πίστευαν το ίδιο και ορισμένα από τα μέλη του Δ.Σ. και έτσι τα προβλήματα της εσωστρέφειας εμφανίστηκαν από τον πρώτο καιρό της διοίκησης του κ. Σπυρόπουλου και για του λόγου το αληθές εδώ είναι οι παραιτήσεις των μελών της ομάδας του με μοναδικό λόγο παραίτησης την αδύνατη συνεννόηση μαζί του όπως αναφέρουν στις χειρόγραφες παραιτήσεις τους.
Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν διασπαστικός, εμπαθής, ειρωνικός απέναντί μας, και είναι γνωστό σε όλους ότι μας αποκαλούσε με παρατσούκλια εντός και εκτός Συλλόγου, θέλοντας έτσι να μας διασύρει στην αγορά, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα μιας και είμαστε όλοι γνωστοί. Θέλετε να σας τα υπενθυμίσω;
Καθημερινά δημιουργείτο από τον ίδιο και ένα επιπλέον πρόβλημα, και βέβαια πάντα άσχετο με το κλάδο των εμπόρων, όπου τη μία μας έλεγε για κάποιο έλλειμμα που ανακάλυψε χωρίς ποτέ να πράξει τα νόμιμα, την άλλη ότι ο ταμίας δεν ήταν μέλος του Συλλόγου, την άλλη να διώξουμε τον Αντιπρόεδρο, την άλλη να πρέπει να διώξουμε από την συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής, την άλλη άλλαζε τις κλειδαριές με τη δικαιολογία ότι κάποιος παραβίασε τα γραφεία του Συλλόγου, άλλαζε συνεχώς τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ του Εμπορικού Συλλόγου στο Facebook χωρίς να ενημερώνει κανέναν και η αγαπημένη του φράση ήταν το «είπα ξείπα» καθώς και η δημιουργία υποομάδων μέσα στην ομάδα του.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογράψουν τη διαγραφή του κ. Σπυρόπουλου από τη θέση του Προέδρου, του συνδυασμού «Εμπορική Ανανέωση» 11 από τα 14 μέλη που την αποτελούσαν και συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό του.
Κατόπιν όλων αυτών, στις 03/06/2015 ο κ. Σπυρόπουλος κατέθεσε την χειρόγραφη παραίτησή του στα γραφεία του Συλλόγου με Αριθ. Πρωτ. 5015.
Ποτέ δεν φιλοδοξούσα να γίνω Πρόεδρος του Συλλόγου, και αυτό μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν και τα 6 μέλη από τα 9 που με στήριξαν. Ήμουν λύση ανάγκης εκείνη τη στιγμή του απόλυτου χάους και της σίγουρης καταστροφής του Συλλόγου και αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να επιβιώσει ο ιστορικός Σύλλογος. Ποτέ δεν πίστεψα στα 2 ψηφοδέλτια, ούτε και στον όρο «αντιπολίτευση» μέσα σε ένα Σύλλογο όπου τα προβλήματα, η ανεργία, οι φόροι , ο ΟΑΕΕ και άλλα είναι κοινά για όλους τους εμπόρους της πόλης.
Από την 1η στιγμή της Προεδρίας μου και παρότι προερχόμουν από την ομάδα του και είχα λάβει τις περισσότερες ψήφους ποτέ δεν με στήριξαν. Αντιθέτως, με ατελείωτα ψευδή δημοσιεύματα από κάποιους «εξωσχολικούς» και κάποια κατά φαντασίαν μέλη του Συλλόγου, που όχι μόνο δεν ήταν γραμμένοι στο μητρώο αλλά δεν είχαν καν ενεργή εμπορική ιδιότητα και δραστηριότητα, έβαλαν σκοπό της ζωής τους καθημερινώς να προσπαθούν να αμαυρώνουν και να διασύρουν τον Σύλλογο.
Μήπως παραιτήθηκε και το μετάνιωσε ο κ. Σπυρόπουλος; Αυτό δεν είναι δική μου ευθύνη.
Μιλάνε για προσωπικές φιλοδοξίες, για καρέκλες, για φρου –φρου και με αποκαλούν ειρωνικά «Κυρία» και «Τερέζα», αυτοί που ποτέ δεν έφεραν ούτε μια πρόταση για τα προβλήματα των εμπόρων.
Είναι κοινός συκοφάντης όποιος λέει ότι «αναγκάστηκα» να στείλω το πόρισμα στον Εισαγγελέα και κατ’ εμέ εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν ξέρω με ποιο όφελος όμως τα κάνουν όλα αυτά και αν τελικά τους ικανοποιεί η κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν και που τους εκθέτει καθημερινά.
Εγώ έφερα πριν καθίσω στην καρέκλα νομικό συμπαραστάτη και Ορκωτούς Λογιστές και με τη σύμφωνη γνώμη και επιμονή του Γ.Γ. κ. Μαμάση και των κ. Ευαγγελίου και Ψυχογιάννη (και αυτό θέλω και να σας το επισημάνω )για να ακολουθήσω, όπως και στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή, απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Ο κ. Σπυρόπουλος, και είναι καταγεγραμμένο στα βιβλία πρακτικών των Δ.Σ., ποτέ δεν το αποφάσιζε παρ’ όλες τις πιέσεις μας.
Και αφού επί δικής μας θητείας καλύφθηκαν κάποια κενά, βγήκε το πόρισμα και πήγε στον Εισαγγελέα, καμαρώνει τώρα σαν παγώνι ότι το προκάλεσε αυτός και με κατηγορεί ευθαρσώς και χωρίς καμία ντροπή, πως αδράνησα και καθυστέρησα, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για δόλο εκ μέρους μου, κάτι που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως δεν ισχύει. Ποτέ δεν κατάλαβα πως σκέφτονται αυτοί οι 3 άνθρωποι, πολλές φορές θέλησα να τους προσεγγίσω για να συνεννοηθούμε για το καλό του Συλλόγου και των μελών αυτού αλλά ήταν αδύνατο.
Άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα εννοούν. Μόνο φωνές, εντάσεις και αντιρρήσεις επί παντός και ουσία μηδέν. Κάθε Δ.Σ. ήταν και μία δοκιμασία για όλους μας.
Το μόνο που έκανε ο κ. Σπυρόπουλος επί προεδρίας του ήταν να καταστρέψει το ιστορικό αρχείο του Συλλόγου μας. Μπορείτε να φανταστείτε ότι πετάχτηκε στα σκουπίδια δουλειά χρόνων των προηγούμενων Διοικήσεων, σχετικά με τους Νόμους που διέπουν τη Λαϊκή Αγορά , την Εφημερίδα που εξέδιδε ο Σύλλογος , ενέργειες που είχαν γίνει σχετικά με το ferry boat κ.λπ.
Σχετικά με τη διαρροή του πορίσματος των ορκωτών λογιστών που ενώ είναι απόρρητο βάσει νόμου, δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν να κυκλοφορήσει ως φέιγ βολάν προβαίνοντας σε παράνομη πράξη. Είχε προηγηθεί απεγνωσμένη προσπάθεια συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. που περιφέρονταν σε γραφεία εφημερίδων παρακαλώντας δημοσιογράφους να δημοσιεύσουν το πόρισμα και προς τιμήν τους, η πλειοψηφία αρνήθηκε διότι θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα και οι ίδιοι αλλά και οι εφημερίδες τους θα σύρονταν στα δικαστήρια.
Έτσι, βρήκαν τη «λύση» να το ρίξουν δήθεν σε πόρτες συγκεκριμένων καταστημάτων και ένας χρήστης του face book που δεν είναι ο ίδιος μέλος μας, προχώρησε στην ανάρτηση στο facebook του πλήρους πορίσματος που επαναλαμβάνω, είναι απόρρητο ως προϊόν προανακριτικής διαδικασίας, αγνοώντας σκόπιμα πως και τα κοινωνικά δίκτυα διέπονται από τους νόμους περί Τύπου.
Στο ίδιο αδίκημα προχώρησαν και δύο εφημερίδες, μια τοπική και μία της Πάτρας. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και τους απεστάλη εξώδικο εκ μέρους του Συλλόγου, διότι έπρεπε να αντιδράσουμε επιτέλους και να διαφυλαχθεί επιτέλους το κύρος του Συλλόγου από κακοήθεις που δρουν πέρα και πάνω από την κείμενη νομοθεσία.
Η νόμιμη διαδικασία θα συνεχιστεί στις περιπτώσεις που δεν αποκαταστάθηκε ο Σύλλογος όπως ζητούσαμε στο εξώδικο.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην τελευταία Γενική Συνέλευση και στις παραιτήσεις των 2 μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής. Όσον αφορά το ένα μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής η οποία αναφέρει στην παραίτηση της ότι διέρρευσε η υπογραφή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό όταν το βιβλίο της Ελεγκτικής Επιτροπής ήρθε στον Σύλλογο στις 14:00 το μεσημέρι ανήμερα της Γενικής Συνέλευσης 28/03/2016, ενώ η κυρία είχε φέρει την παραίτησή της στις 22/03/2016.
Ποιος φωτογράφησε την έκθεση της Ελεγκτικής ;
Γιατί, η παραιτηθείσα και πρώην μέλος της Ελεγκτικής, δεν δέχτηκε να έρθει στα γραφεία του Συλλόγου όπως ορίζει ο νόμος, για να ενημερωθεί, παρά ζήτησε η συνάντηση να γίνει στο κατάστημά της;
Τι δουλειά είχε το βιβλίο της Ελεγκτικής να περιφέρεται στα μαγαζιά μελών του Δ.Σ.; Για του λόγου του αληθές, δείτε το δημοσίευμα με φωτογραφία από το κατάστημα του κ. Σπυρόπουλου, όπου φέρεται να κρατάει το βιβλίο της Ελεγκτικής Επιτροπής και μάλιστα … το «γλείφει» ποζάροντας στο φακό, σε ένα δημοσίευμα που προκαλεί θλίψη για όσους το εμπνεύστηκαν και για όσους ευθύνονται για τη δημοσίευσή του. Που βρήκαν κάποιοι την έκθεση της Ελεγκτικής και την περιέφεραν στο facebook και μετά και στη Γενική Συνέλευση; Αυτά είναι ερωτήματα που μακάρι κάποτε να απαντηθούν, μιας και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.
Ο παραιτηθείς σήμερα και τότε Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Πάνος Γεωργακόπουλος, ενώπιον 6 μελών του Δ.Σ. και εντός του γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Συλλόγου ομολόγησε ότι εκβιάστηκε και δέχτηκε απειλές για να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου της Επιτροπής, λόγια που αναφέρει και στην πρωτοκολλημένη παραίτησή του που βρίσκεται στη διάθεσή σας. Αν και ως απεδείχθη μάλλον παραιτήθηκε έχοντας βάρος στη συνείδησή του γιατί λειτούργησε σε βάρος του συλλόγου περιφέροντας παράτυπα (για να μην πω και παράνομα) το βιβλίο της Ελεγκτικής Επιτροπής σε μαγαζιά μελών με ευθύνη του, θέτοντάς την έκθεση σε δημόσια θέα πριν καν συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση των μελών μας.
Να σημειωθεί πως ο ίδιος δεν καταδέχτηκε να έρθει ούτε στη συνέλευση για να μας εξηγήσει για ποιο λόγο είχε γράψει και σβήσει 3 φορές την έκθεση, προσθέτοντας και αφαιρώντας περιέργως διάφορα σημεία, ιδιαίτερα σημαντικά όμως. Κανένας από εμάς δεν είχε ιδέα για το τι γράφει η έκθεση της Ελεγκτικής παρά μόνον ο ίδιος ο κ. Γεωργακόπουλος και αυτοί που τον απείλησαν και του υπαγόρευσαν τι να γράψει, και τώρα μας κατηγορούν ότι εμείς τα δημοσιοποιήσαμε.
Προσπάθησε βέβαια να ανακαλέσει την παραίτησή του, ως άλλος άσωτος Υιός και προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα, όμως προσωπικά δεν τα πάω καλά με τα πισωγυρίσματα και προτιμώ, αφού το ορίζει ο νόμος και το καταστατικό και είναι που κάτι που και ο ίδιος γνώριζε όταν αποφάσισε να παραιτηθεί, να πάει ο σύλλογος σε πρόωρες εκλογές κι εκεί να κριθούμε όλοι από τους συναδέλφους μας εμπόρους, που τόσον καιρό παρακολουθούν έκπληκτοι και κυρίως δυσαρεστημένοι με την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από μια συγκεκριμένη παρέα του Δ.Σ..
Με κατηγορούν οι τρεις κύριοι Σπυρόπουλος, Μαυρίδης και Χριστοδουλόπουλος πως έχω κολλήσει στην καρέκλα και πως επίτηδες δεν προκηρύσσω εκλογές, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μη σεβαστούν ούτε τις Άγιες Μέρες του Πάσχα και προχωρώντας σε αιχμηρή δήλωση τη Μ. Τετάρτη το πρωί, επιμένοντας αν ήταν δυνατόν, να προκηρύξουμε μέσα στο Πάσχα πρόωρη εκλογική διαδικασία.
Μάλιστα ψευδώς αναφέρουν πως τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα, δηλαδή η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ζητούν δήθεν διευκρινίσεις και τους καλούν σε απολογία. Και είναι ψέμα καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα ανάλογο έγγραφο που να έχει έρθει στο Σύλλογό μας.
Τους απαντώ πως πέρα και πάνω απ’ όλα, δική μου «σημαία» (αν ο όρος είναι δόκιμος) είναι ο σεβασμός και η εγκάρδια καλημέρα που ανταλλάσσω καθημερινά με τους συναδέλφους μου εμπόρους, όπως και η αξιοπρέπεια, η αξιοπιστία και η σταθερότητα χαρακτήρα κι όχι ο καιροσκοπισμός και οι κωλοτούμπες με ταπεινά κίνητρα, απλά για να αποκτήσουν κάποιοι νόημα στη ζωή τους και ίσως και κάποιον «τίτλο» για να νομίζουν πως απέκτησαν κάποια αξία, την οποία δυστυχώς δεν μπορούν και να διαχειριστούν.
Αν μη τι άλλο, όπως είπα και πριν, όλοι είμαστε γνωστοί στο Αίγιο, γνωρίζονται οι οικογένειές μας και οι επιχειρήσεις μας και το ψέμα, όπως λέει η παροιμία, έχει κοντά ποδάρια.

ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ ΜΑΡΘΑ