EMAK AIGIOΠάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τονίσουμε ότι η «κρατική μηχανή» λειτούργησε και άμεσα και πολύ σωστά.
Οι αρμόδιες αρχές πάντως, έδειξαν αξιόλογη ετοιμότητα αφού περίπου μιάμιση ώρα μετά το σεισμό, συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, με την παρουσία μάλιστα του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Αλεξόπουλου, του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής που ήρθε από την Αθήνα, του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου, της αρμοδίας αντιδημάρχου κας Βασιλικής Ψυχράμη και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Φιλιππάτου, καθώς και δημοτικών συμβούλων, αξιωματούχων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας (παλιό ΙΚΑ) και παρουσιάστηκε εκεί μια πρώτη καταγραφή ζημιών, που αφορά κυρίως σε ρωγμές και υλικές ζημιές, όχι ιδιαίτερα εκτεταμένες. “
Από πλευράς του, ο κ. Διδασκάλου τόνισε πως οι υπηρεσίες είναι πάντα έτοιμες για να αντιμετωπίζονται έκτακτα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, ζητώντας καταγραφή των ζημιών και υποσχόμενος κάθε αρωγή για την αποκατάστασή τους.
Παράλληλα για καθαρά για προληπτικούς λόγους κατέφτασαν στο Αίγιο κλιμάκια της ΕΜΑΚ με οχήματά της που παρέμειναν όλη τη νύχτα σε επιφυλακή. Το πρωί του Σαββάτου, μικτά κλιμάκια από την Περιφέρεια, από τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά και από τη διεύθυνση ανάπτυξης για τις τοπικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν καταγραφή των ζημιών και ταυτόχρονα κλιμάκιο του Τομέα Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας συμμετέχει στους ελέγχους για καταγραφή ζημιών σε οικοσκευή.
Παράλληλα και χθες το πρωί τόσο ο Γ.Διδασκάλου (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) όσο και ο Απ.Κατσιφάρας (αιρετή περιφέρεια) μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Γ.Αλεξόπουλο βρέθηκαν και πάλι στο Αίγιο σε νέα σύσκεψη με την πολιτική προστασία και το δήμο.
Μάλιστα τόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θ.Παναγόπουλος όσο και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Β.Ψυχράμη εξήραν το ενδιαφέρον, την ετοιμότητα και γενικότερα τη στάση Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τονίζοντας ότι τόσο ο Γ.Διδασκάλου όσο και ο Απ.Κατσιφάρας στέκονται αρωγοί και δεσμεύτηκαν στην προώθηση όλων των αιτημάτων του δήμου ώστε οι πολίτες της Αιγιάλειας να αποκαταστήσουν τις ζημίες και να βρουν πάλι τους ρυθμούς τους.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ