xeiropedesΣε σπίτι στον Άγιο Βασίλειο στην Πάτρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη, που είχε συγκλονίσει τη χώρα στις 11 Οκτωβρίου 2014 στο Γαλανάδο της Νάξου
Σε βάρος του «Ηλία» ή «Βαγγέλη» της Νάξου, ή Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, ή Αρτάν Μπαρτάν, όπως ανέφερε στα 7 διαφορετικά Δελτία Ταυτότητας που διέθετε, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μιας και εργαστηριακά έχει προσδιοριστεί ως δράστης της δολοφονίας, αφού είχε εντοπιστεί το βιολογικό του υλικό.
Η 59χρονη Κατερίνα Ζαζάνη βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, έξω από τον οικισμό Γαλανάδο της Νάξου. Ο Αλβανός εργάτης ηλικίας από 31-34 ετών, ήταν υπάλληλος στο σπίτι της και αμέσως είχε εξαφανιστεί.
Σε βάρος του Αλβανού εκκρεμούν τρία τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων, στην Αρκαδία το 2008, και το 2012, και στη Σπηλιά Κυπαρισσίας το 2011.
Στις 10 Μαΐου 2011 στην Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία, είχε στραγγαλίσει στο κτήμα του 79χρονο μετά από μία έντονη εργασιακή προστριβή.
Στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας εισέβαλε στο σπίτι, όπου διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων, και ξυλοκόπησε άγρια τον 77χρονο, ενώ η σύζυγός του τον εκλιπαρούσε να σταματήσει.
Το Δεκέμβριο του 2011, στραγγάλισε και λήστεψε 79χρονο στο Δώριο Μεσσηνίας, έπειτα από αντιδικία κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Στις 30 Μαρτίου του 2012 δολοφονεί έναν ακόμα 82χρονο, στην Τρίπολη Αρκαδίας, ενώ λήστευε.
Εντάλματα σύλληψης, εκκρεμούν σε βάρος του και για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ «ανοίγουν» ανεξιχνίαστες υποθέσεις, με πηγές της ΕΛΑΣ, να προσδιορίζουν τις υποθέσεις σε επτά.
Μεταφέρθηκε και ανακρίνεται στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν «παροδικό δολοφόνο».