stafidaΗ Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε.) στο πλαίσιο της ανάδειξης του «πλούτου» της κορινθιακής σταφίδας διοργανώνει επιστημονική, ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο: «Κορινθιακή σταφίδα: Υγεία και προοπτικές»Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν οι θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης της κορινθιακής σταφίδας στην υγεία του ανθρώπου όπως:
• Σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση
• Δημιουργία «ασπίδας» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα
• Μείωση της «κακής» χοληστερίνης
• Θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών
• Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στην κατανάλωσή της από τους διαβητικούς,
όπως αποδεικνύει η έρευνα και οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται από τη Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ.) σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.
Η εσπερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του έργου «Συστατικά της Κορινθιακής Σταφίδας και ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στην υγεία του ανθρώπου».
Το παραπάνω έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Ειδικότερα, η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούν μέρος του.
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/12/2014 και ώρα 16.00 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελευθερίου Βενιζέλου 70 στην Καλλιθέα, με ελεύθερη είσοδο.