-Εντός της εβδομάδας ολοκληρώνεται η πρόταση και την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουν τα συνεργεία, Αποτέλεσμα είχαν οι επαφές του Στάθη Θεοδωρακόπουλου με το ΥΕΘΑ και την ηγεσία του Στρατού και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται σειρά έργων σε όλο το δήμο Αιγιάλειας με την συνδρομή του Στρατού.Χθες κλιμάκιο του Στρατού επισκέφθηκε το δήμο Αιγιαλείας όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο και κατόπιν μαζί με ομάδα της Τεχνικής Υπηρεσίας περιόδευσε σε σημεία της δυτικής Αιγιάλειας όπου χρίζουν επέμβασης και τα οποία είναι όπως τόνισε κι ο Στ.Θεοδωρακόπουλος «εάν όχι αδύνατο, σίγουρα πολύ δύσκολο, να γίνουν παρεμβάσεις από το δήμο». Αύριο Πέμπτη το κλιμάκιο του Στρατού αναμένεται να επανέλθει στην Αιγιάλεια προκειμένου να επισκεφθεί την ανατολική Αιγιάλεια αυτή τη φορά και καλώς εχόντων των πραγμάτων τη Παρασκευή κατατίθεται στο υπουργείο η αναφορά με το σύνολο των έργων και η προτεινόμενη μεθόδευση και τρόπος υλοποίησής τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αιγιαλείας εκτός από τις ευχαριστίες του για την συνεργασία και την βοήθεια που προτίθενται να παρέχουν στο δήμο μας οι άνθρωποι του Στρατού, ζήτησε παράλληλα εάν υπάρχει η δυνατότητα να έλθουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δύο συνεργεία προκειμένου να ξεκινήσουν παράλληλα εργασίες σε ανατολική και δυτική Αιγιάλεια προκειμένου –καιρού επιτρέποντος- να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα.
Υπενθυμίζεται ότι η μοναδική υποχρέωση από πλευράς δήμου είναι η παροχή καυσίμων για τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα και βεβαίως -εάν αυτό απαιτηθεί- η φιλοξενία των συνεργείων με κάποια γεύματα κλπ.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ
Η τελική πρόταση όπως προαναφέραμε αναμένεται να κατατεθεί τη Παρασκευή, ωστόσο κατά την χθεσινή επίσκεψη το κλιμάκιο του Στρατού επισκέφθηκε κυρίως τη δυτική Αιγιάλεια και τα ορεινά του Αιγίου και συγκεκριμένα τις παρακάτω περιοχές:
-Περιοχή Δαφνών όπου υπάρχει όπως εξήγησε κι ο δήμαρχος ένας τεράστιος βράχος που απαιτείται να κατακρημνιστεί πριν …φύγει μόνος του και δημιουργηθεί πρόβλημα.
-Περιοχή Μεγανίτη και στο δρόμο που οδηγεί προς την «Αράχωβα» όπου υπάρχει μεγάλη διάβρωση στο δρόμο και απαιτείται σοβαρή παρέμβαση.
-Αρραβωνίτσα σε αρκετά σημεία όπου απαιτούνται παρεμβάσεις ιδίως στο οδικό δίκτυο.
-Περιοχή Μοναστηρίου στην ανατολική Αιγιάλεια όπου βράχια απειλούν να «αφανίσουν» το δρόμο και σύμφωνα με το δήμαρχο η μελέτη και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα απαιτούσε ίσως πλέον του εκατομμυρίου ευρώ από το δήμο.
Επίσης έγινε περιοδεία και στα Δ.Δ. Νερατζιών και Αβύθου, αλλά και στη «Θολούρα» και τη περιοχή της «Μαμουσιάς» όπου σε αρκετά σημεία απαιτούνται εργασίες.