Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ακούγονταν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας του συσκευαστηρίου εσπεριδοειδών της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών. Ο πρόεδρος της ΠΕΣ κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, μιλώντας στο filodimos.gr, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

“Όταν μια δραστηριότητα αποδεικνύεται επί σειρά ετών ζημιογόνα για μια επιχείρηση, είναι σωστό να διακόπτεται για να μη δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Έτσι και για την ΠΕΣ. Οι παγετοί του 2004 και του 2007 “χτύπησαν” βαριά την παραγωγή λεμονιών και πορτοκαλιών και ήρθε να αποτελειώσει την κατάσταση η απένταξη των εσπεριδοειδών από τις επιδοτήσεις βιολογικών καλλιεργειών εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης” σημειώνει ο κ. Σωτηρόπουλος και συνεχίζει: “Λιγόστεψε η παραγωγή, λιγοστεύουν διαρκώς και οι παραγωγοί της περιοχής που δραστηριοποιούνται στα βιολογικά λεμόνια και πορτοκάλια. Αν λάβουμε υπόψιν μας και τον τεράστιο ανταγωνισμό από λεμόνια Αργεντινής και Τουρκίας, που εισάγονται στη χώρα μας σε πολύ φθηνές τιμές λόγω χαμηλού κόστους παραγωγής, η δραστηριότητα δυσκολεύεται πολύ περισσότερο”.

Έτσι, η δραστηριότητα της ΠΕΣ αναφορικά με το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών σταματάει, προσωρινά κατά τον πρόεδρο. “Ελπίζουμε πως θα βρεθεί τα επόμενα χρόνια τρόπος, ώστε η καλλιέργεια να επανέλθει σε μεγάλο βαθμό στις παλιές ποσότητες ή να καταφέρουμε να ενταχθεί ξανά στις επιδοτήσεις βιολογικών καλλιεργειών. Τότε θα το ξαναδούμε” καταλήγει ο κ. Σωτηρόπουλος.

πηγή:filodimos.gr