FB DOCTORΤο Facebook γνωρίζει ήδη ποιοι είναι οι φίλοι σας και ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται για να αποσπάσει κανείς την προσοχή σας. Όμως, σύμφωνα με το Reuters, πολύ σύντομα θα γνωρίζει και την κατάσταση της υγείας σας!

Σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι το Facebook κάνει τα πρώτα του βήματα στο «γόνιμο» έδαφος του χώρου της υγείας.

Τρεις πηγές μίλησαν στο Reuters για το νέο εγχείρημα της γνωστής εταιρείας, θέλοντας, ωστόσο, να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αφού τα σχέδια είναι ακόμη υπό εξέλιξη.

Όπως αποκάλυψαν, το Facebook ερευνά πώς θα δημιουργήσει διαδικτυακές «κοινότητες υποστήριξης» οι οποίες θα συνδέουν μεταξύ τους, τους χρήστες που πάσχουν από διάφορες ασθένειες.

Μάλιστα, μια μικρή ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει εφαρμογές πρόληψης, οι οποίες θα βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις ζωές τους.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν οι ίδιες πηγές, τους τελευταίους μήνες το Facebook έχει συναντήσεις με ειδικούς από την αγορά υγείας και ετοιμάζει μια μονάδα έρευνας και ανάπτυξης για να δοκιμάσει τις νέες εφαρμογές του!

Πηγή: Reuters