Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ που σήμερα Τρίτη πραγματοποιούν μαζική συγκέντρωση στα Κεντρικά και πορεία στις 12.00 στο Υπουργείο Οικονομικών, αύριο συνεχίζουν με συγκέντρωση στα Κεντρικά της ΕΑΣ και το διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή «μπλοκάρουν» τις εισόδους στα διευθυντικά στελέχη των κατά τόπους εργοστασίων.Σε σχετική ανακοίνωση –κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τα Σωματεία Εργαζομένων αναφέρουν: «Συνάδελφοι,
Με μια κυνική και όχι ειλικρινή, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, στην πρώτη συνάντησή του με εκπροσώπους των Σωματείων των ΕΑΣ, στις 19.11.2012, μας έκανε γνωστό ότι:
• Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, μαζί με τις θυγατρικές και όλη τους την κινητή και ακίνητη περιουσία πωλούνται όπως -όπως, όσο -όσο και σε όποιον λάχει, χωρίς εργαζόμενους!!! Γιατί αυτό έτσι ψηφίστηκε στο προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο και έτσι επιβεβαιώθηκε στο πρόσφατο «Μνημόνιο 3», που οι δανειστές – δυνάστες της χώρας, Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ., απαίτησαν και πρόθυμα δέχτηκαν τα συνεταιράκια της τρικομματικής κυβέρνησης.
• Καμιά συγκεκριμένη χρονικά δέσμευση δεν ανέλαβε για την πληρωμή των δεδουλευμένων μας, παρά το ότι από παραδόσεις ήδη παραγμένων προϊόντων, τo Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χρωστάει στην εταιρεία τουλάχιστον 10 εκατομ. ευρώ.
Συνεπώς εμείς οι εργαζόμενοι πάμε για Χριστούγεννα απλήρωτοι και σύντομα θα είμαστε χωρίς δουλειά. Τα δεδουλευμένα μας χάνονται στη γραφειοκρατία, στις δόσεις της Τρόικα που δεν έρχονται και στις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που η εταιρεία παίρνει τη μία όταν ήδη έχει λήξει η άλλη!!!
Όμως οι εργαζόμενοι δεν αντέχουμε άλλο κι αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Απαιτούμε να πληρωθούμε και θα πληρωθούμε.

Συνάδελφοι,
Στη σύσκεψη που είχαμε σήμερα, Παρασκευή 23.11.2012, τα Σωματεία Εργαζομένων Υμηττού, Αιγίου, Λαυρίου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Κεντρικών, Μεταλλουργικής και Ηλεκτρομηχανικής, αποφασίσαμε και κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση:
• Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), η μοναδική παραγωγική βαριά βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών της χώρας είναι και θα μείνει κρατική. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Ναυπηγεία Σάφα – Ταβουλάρη, να γίνει ΕΛΒΟ Μυτηληναίου, για μίζες πολλαπλάσιες για τους ανώτερους κρατικούς υπάλληλους, τους υπουργούς και τους εμπόρους όπλων.
• Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) και οι θυγατρικές τους είναι πρώτα και κύρια οι 900 εργαζόμενοι που δουλεύουν σ’ αυτά, που για χρόνια παράγανε και συνεχίζουν να παράγουν αξιόπιστα όπλα, πυρομαχικά, κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κέρματα. Δεν είναι μόνο τα ακριβά φιλέτα – οικόπεδα ή μόνο οι μηχανές και ο εξοπλισμός.
• Είμαστε αποφασισμένοι, όλοι μαζί ενωμένοι σα γροθιά, από το Αίγιο μέχρι την Κύμη Ευβοίας και το ακριτικό Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, κόντρα σε όλα τα Μνημόνια, να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της τελευταίας Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.
• Τη Δευτέρα 26.11.2012 πραγματοποιούμε συνεδριάσεις των Δ.Σ. – Γενικές Συνελεύσεις – Συγκεντρώσεις – Ενημέρωση, στους χώρους δουλειάς, προτείνοντας για έγκριση/επικύρωση το παρόν πρόγραμμα δράσης των Σωματείων.
• Την Τρίτη 27.11.2012, πραγματοποιούμε μαζική συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα Κεντρικά και πορεία στις 12.00 στο Υπουργείο Οικονομικών.
• Την Τετάρτη 28.11.2012 καλούμε σε συγκέντρωση στα Κεντρικά, την Διοίκηση της εταιρείας και όλα τα διευθυντικά στελέχη της. Η Διοίκηση – Πρόεδρος και Μέλη Δ.Σ. – όπως και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Απαιτείται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ως ανώτερα στελέχη μιας δημόσιας εταιρείας και όχι ως μεσίτες των όποιων επίδοξων αγοραστών.
• Την Πέμπτη 29.11.2012 και την Παρασκευή 30.11.2012 τα Δ.Σ. των Σωματείων και οι εργαζόμενοι απαγορεύουμε την είσοδο των διευθυντικών στελεχών στα εργοστάσια Υμηττού, Αιγίου, Λαυρίου, Ελευσίνας και Μάνδρας.