Μια μυσταγωγική μουσική βραδιά, αφιερωμένη στον Στράτο Διονυσίου και τους δημιουργούς που έγραψαν για τη στεντόρεια φωνή του, χάρισε σε εκατοντάδες Πατρινούς ακροατές, η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Άκης Δείξιμος, ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Διονυσία Καρόκη, συνοδεία των 60 μπουζουκιών του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, ερμήνευσαν με συναίσθημα και πάθος τα μεγάλα τραγούδια του Στράτου, στην μουσική παράσταση «Ο λαός τραγούδι θέλει».
Ονειρική ενότητα της βραδιάς, αποτέλεσε η σύμπραξη της Λαϊκής Ορχήστρας «Εν Χορδώ», με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Πατρέας», του μαέστρου Ευρυσθένη Χατζηγιάννη, στα τραγούδια του Στράτου «Της γυναίκας της καρδιά», «Άστε με απόψε μοναχό», και στα ορχηστρικά «Χαρταετοί» (Μ. Θεοδωράκη), «Φλόγα», «Μαρακανά» (παραδοσιακά).
Την πρωτότυπη ενορχήστρωση του προγράμματος και τη διεύθυνση της Ορχήστρας «Εν Χορδώ», είχε ο πατρινός Μο Θοδωρής Γεωργόπουλος, την ιστορική τεκμηρίωση για το έργο και τη ζωή του Στράτου Διονυσίου, έκανε με σύντομη ομιλία του ο φιλόλογος-ποιητής-μεταφραστής Γιάννης Παππάς, την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, ενώ τη σκηνοθεσία της παράστασης είχε ο Θάνος Μπαλαφούτης.
Ανάμεσα στο ακροατήριο, ήταν ο εφημέριος του Ι.Ν Αγ. Σοφίας π. Ερμόλαος Μασσαράς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Πετρίτσης, το μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Νάνσυ Αγγελακοπούλου, ο πρ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλέξης Σκαρμέας κ.ά.