Από Παρασκευή μπορεί να αρχίσει κανονικά η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης

Ακόμα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά των φαρμακοποιών να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους

Ως μία ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, χαρακτήρισε την σχετική τροπολογία που ρυθμίζει χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πιέσει προς την κατεύθυνση είσπραξης των εισφορών.

Μιλώντας για το πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία είναι εκείνα που έχουν τις μεγάλες απώλειες από την ύφεση αλλά και την αδυναμία των επιχειρήσεων να καταβάλλουν τις εισφορές ενώ αυξάνεται και ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση». Πάντως, «μόνο από την ανεργία τα δύο τελευταία χρόνια η επιβάρυνση είναι 1,7 δισ. ευρώ ετησίως» σύμφωνα με τον Υπουργό.

Συνολικά δε, ο κ. Κουτρουμένης γνωστοποίησε ότι σήμερα περίπου 820.000 ασφαλισμένοι οφείλουν στα ταμεία συνολικά 11,5 δισ. ευρώ, εκτιμώντας όμως ότι τα 3,5 δισ. ευρώ δεν μπορούν να εισπραχθούν είτε γιατί πτώχευσαν είτε γιατί αντικειμενικά δεν μπορούν και άρα απομένει περίπου ένα ποσό των 8 δις ευρώ για είσπραξη.