Οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπυλος.
Σημείωσε πως από το “κούρεμα” των ομολόγων στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις.

Ερωτηθείς για νέες περικοπές στις συντάξεις, αρκέστηκε να πει πως η εξέλιξη με το PSI γεννά προσδοκία και ελπίδα υπογραμμίζοντας ότι τα άσχημα έχουν μείνει πίσω.

Προανήγγειλε ότι από τον Απρίλιο οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν αναλυτική περιοδική δήλωση κάθε μήνα και όχι ανά τρίμηνο, όπου θα δηλώνουν και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Αναφορικά με την απάτη που αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλλιθέας και αν υπάρχουν και άλλα ανάλογα περιστατικά, είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί με εξωπραγματικές δαπάνες.

«Θέμα πρώτης προτεραιότητας και απαίτηση των εργαζομένων του ΙΚΑ το χτύπημα παραβατικών συμπεριφορών. Δεν θα αφήσουμε τίποτε ανέλεγκτο, ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος αποκάλυψης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

Εξήγησε πως με αυτόν τον τρόπο θα επιβεβαιώνεται αν οι αποδοχές των εργαζομένων είναι οι αποδοχές που αντιστοιχούν στις εισφορές που δηλώνονται καθώς όπως είπε έχουν διαπιστωθεί αποκλίσεις έως και 30%.