PSYXRAMI NEWSΚαμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολικής μονάδας και προαγωγή δύο νηπιαγωγείων προτείνει για το σχολικό έτος 2015-2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, εγκρίνοντας ομόφωνα την εισήγηση της αρμοδίας αντιδημάρχου κας Βασιλικής Ψυχράμη.
Η απόφαση ελήφθη ώστε να διαβιβαστεί αρμοδίως στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και κατόπιν στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει ζητήσει με εγκύκλιο τις σχετικές γνωμοδοτήσεις, ώστε έως 18 Φεβρουαρίου να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, η κα Ψυχράμη πρότεινε στο σώμα να μετατραπεί από μονοθέσιο σε διθέσιο το 1ο Νηπιαγωγείο Αιγίου και από διθέσιο σε τριθέσιο το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου. Για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν πρότεινε καμία μετατροπή.
Σημειώνεται πως το Υπουργείο έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για τις όποιες μεταβολές σχολικών μονάδων, που σχετίζονται με τον αριθμό των μαθητών, την ορθή διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, την απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και τις κτιριακές υποδομές.
Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, αφού συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, θα τις διαβιβάσουν μέχρι 18-02-2015 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.