Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι Κατασκηνώσεις των Τμημάτων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγίου.Συγκερκριμένα, η Αγέλη Λυκοπούλων και η Ομάδα Προσκόπων εγκαταστάθηκαν σε ένα πολύ όμορφο χώρο στο χωριό Μεσορρούγι (πάνω από την Ακράτα).
Τα μικρά λυκοπουλάκια ταξίδεψαν στον κόσμο των Στρούμφ και κατάφεραν να εξολοθρεύσουν με την συνεργασία και την πολύ τους προσπάθεια τον Δρακουμέλ, που τους δημιούργησε αρκετά προβλήματα.Οι Πρόσκοποι της Ομάδας, διανυκτέρευσαν σε καλύβες στο πυκνό δάσος στο Μεσορρούγι, έκαναν μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά του καταρράκτη του ποταμού Κράθη, πραγματοποίησαν εκδρομή στη λίμνη Τσιβλού με τα ποδήλατα τους και ήρθαν σε επαφή με τη Φύση. Τέλος η Κοινότητα Ανιχνευτών πραγματοποίησε την Μεγάλη Καλοκαιρινή Δράση Υπαίθρου στην φιλόξενη Κάλυμνο. Εκεί δόθηκε στους εφήβους η δυνατότητα, να μάθουν την ιστορία των Σφουγγαράδων, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, να κάνουν αναρρίχηση σε φυσικό βράχο, καθώς επίσης και κατάδυση στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του νησιού.
Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, αν δεν είχαμε αρωγούς σε αυτή μας την προσπάθεια κάποιους ανθρώπους αλλά και εταιρίες για την ενίσχυση των δράσεων μας, με την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:το ΚΤΕΛ Αχαϊας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΔΣ κ Μανωλόπουλο Ανδρέα, την εταιρία BLUE STAR FERRIES, την εταιρία ”Κρίνος” Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιος ΟΕ, την εταιρία ”Fundelina” Θεοδωρόπουλος ΑΕΒΕ,το οινοποιίο ”Κτήμα Αχαιών” της Οικογένειας Κατσικώστα και τέλος τον Δήμο Καλύμνου.
Με την ευκαρία αυτή ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των τμημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει. Θα μας βρείτε:
Εργατικές κτοικίες Αγίων Αποστόλων (πίσω από το ΕΠΑΛ)
τηλ επικοινωνίας: 6976083054 και 6985627844