Για τη μεγάλη εκστρατεία του ΣΚΑΪ για τον καθαρισμό της Ελλάδας εκδήλωσε ενδιαφέρον η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση της Αιγιάλειας. Η πρόταση έγινε δεκτή από το σταθμό που γυρίζει από γειτονιά σε γειτονιά ανά την Ελλάδα και επιδιώκει  την καθαριότητα για να αναδείξει τις ομορφιές της χώρας. Έτσι  την Κυριακή 27 Μαΐου  στις 10.00 το πρωί δόθηκε το ραντεβού με μεγάλο στόχο τον καθαρισμό  της παραλίας της Αλυκής. Με σύνθημα «Το καλοκαίρι, όλοι μαζί, ξαναζωντανεύουμε γειτονιές, πάρκα, παραλίες μέχρι ποτάμια και δάση! Μαζί, παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας, Ζούμε σε μια όμορφη, καθαρή Ελλάδα!» ο σταθμός ΣΚΑΪ έχει σκοπό να συνδράμει στην καθαριότητα της χώρας.

Συγκεκριμένα ο  ΣΚΑΪ με συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηριου, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Εκτός από τα προγραμματισμένα σημεία καθαρισμού της εκστρατείας του ΣΚΑΪ, ο σταθμός προτρέπει τους ακροατές του  να οργανωθούν σε ομάδες για τον καθαρισμό της περιοχής τους. Οικογένειες, συγγενείς, φίλοι, γείτονες μπορούν να οργανώσουν μικρούς τοπικούς καθαρισμούς.

Η ΔΗΚΕΠΑ κατέθεσε την πρότασή της στον ΣΚΑΪ αναφέροντας : « Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας σε συνεργασία με τους περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής επιθυμεί αυτη τη δράση διότι πρόκειται για μια περιοχή natura με παραλία και υδροβιότοπο, η οποία λόγω της πολυκοσμίας αλλά και των δυνατών ανέμων παρουσιάζει έντονο πρόβλημα. Είναι η κεντρική παραλία της πόλης του Αιγίου και πολυσύχναστη και θεωρούμε πως επιβάλλεται να είναι καθαρή».

Αθ. Σαΐτη