Δύο πολύ σοβαρά θέματα της τοπικής κοινωνίας του Αιγίου, απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, κατόπιν αιτήματος της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, με τον Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο να ζητά εξηγήσεις τόσο για την μη ένταξη του “Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών”στο ΕΣΠΑ όσο και για την τύχη δεκάδων Σεισμπολήκτων οικογενειών του Οικισμού “Τριάντειο”, μετά τη λήψη ομόφωνης απόφασης για κατάργηση του. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος με αφορμή την συζήτηση των δύο αυτών θεμάτων στο Δ.Σ, δήλωσε:

“Είναι πραγματικά πρωτοφανές για ένα έργο υψίστης σημασίας, όπως η κατασκευή του νομίμως χωροθετημένου “Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών” στο Αίγιο,ο δήμος να διαψεύδει…τον ίδιο τον δήμο! Κι ενώ γίνεται κατανοητή η αδυναμία εκπόνησης όλων των απαραίτητων μελετών από πλευράς δήμου όπως και ο υψηλός προϋπολογισμός του έργου, είναι πραγματικά αδιανόητο ο ίδιος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης να χαρακτηρίζει “κουρελόχαρτο” το επίσημο έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου στο οποίο – μέσα σε πέντε σελίδες- εμφανίζεται το εν λόγω έργο ανώριμο μελετητικά εξαιτίας μιας μακράς λίστας τεχνικών εκκρεμοτήτων! Θα πρέπει η δημοτική αρχή, πριν καν ασκήσει την όποια πολιτική της επιρροή στο αρμόδιο υπουργείο για ένταξη του έργου, να τακτοποιήσει επιτέλους τα του οίκου της στο τεχνικό σκέλος, έτσι ώστε να μην… αυτοδιαψεύδεται στην όλη της προσπάθεια. Σαν δημοτική παράταξη ξεκαθαρίζουμε πως στηρίζουμε τις προσπάθειες το δήμου για μελλοντική ένταξη του έργου σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις απ’αυτού”.
Σε ότι αφορά το θέμα του “Τριαντείου” και τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δημ.Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε:

“Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι μία και δεδομένη και δεν θα πρέπει από πρόσωπα ευρύτερα της δημοτικής αρχής να αναπαράγεται ή και να εκτελείται κατά το δοκούν! Ο καταυλισμός σεισμοπλήκτων δεν μπορεί να υφίσταται υπό την σημερινή του μορφή, ωστόσο για ειδικές περιπτώσεις ατόμων ή οικογενειών παρατείνεται η διαμονή τους εκεί. Είμαστε υπέρ της λεπτομερούς καταγραφής των κατοικούντων προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ενώ θεωρούμε πως η νέα πρόταση του Δημάρχου για μεταφορά κάποιων σεισμοπλήκτων σε κανονικά σπίτια με πληρωμή των ενοικίων τους εκ μέρους του δήμου μηνιαίως, μπορεί να συζητηθεί αφού κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Συμπεριφορές που εκφοβίζουν τους διαμένοντες στον Οικισμό, περί “υποχρεωτικής εκκένωσης του χώρου, διακοπής ρεύματος και νερού” με επίπλαστες τάχα εντολές άνωθεν (ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε – Τ.Α.Σ κ.λ.π) δεν βοηθούν στην θεραπεία ενός “καρκινώματος” της περιοχής που παραμένει ανίατο από το 1995 έως και σήμερα”.
Στο μεταξύ με παρεμβάσεις της Παράταξης “Αιγιάλεια- Νέα Εποχή”, αποσαφηνίστηκε η κατανομή των χρημάτων επισκευής Σχολικών Κτιρίων βάσει των αναγκών που θα προτάξουν οι Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιτεύχθηκε η επιχορήγηση του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου με 1.000 ευρώ για επετειακή εκδήλωση του Μαρτίου, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου Ακράτας με 1.200 ευρώ για σειρά εκδηλώσεων.
Τέλος, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα δύο αιρετά μέλη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ.κ. Τριανταφυλλόπουλος και Γιαννούλης, εκλέχθηκαν με ψήφους 18 και 14 ως νέα και μόνα μέλη εκ μέρους της μειοψηφίας, για συμμετοχή τους στα Συμβούλια της 3ης και 4ης Διαχειριστικής για τα Απορρίμματα,αντιστοίχως.