Η  Ιόνιος Βιβλιοθήκη, στα πλαίσια της σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σε θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο, οργανώνει σειρά Επιστημονικών Διαλέξεων σε συνεργασία με εξειδικευμένους  Επιστήμονες.   Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου η Βιβλιοθήκη επέλεξε για μία προγραμματισμένη Διάλεξη  τις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Διαλέξεων – Συναυλιών του ανωτέρω φορέα (Ανδρονοπούλου 12, στο Αίγιο) όπου   θα γίνει από την Επιστήμονα Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια κ. Χαρά Θεοδωρακοπούλου και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Μαρία Μαϊτιανού – Μαρινοπούλου.

Το θέμα που θα αναπτυχθεί είναι :

Κακοποίηση ατόμων τρίτης ηλικίας ’’

 

Η περίοδος του γήρατος, που είναι το τελευταίο στάδιο της ενήλικης ζωής και γενικότερα της ζωής του κάθε ανθρώπου, δε πρέπει να ταυτίζεται με την ανημποριά.

Η προχωρημένη ηλικία είναι η περίοδος της ζωής του ανθρώπου που μπορεί να χαίρεται, παρόλο που  οι σωματικές ή πνευματικές του δυνάμεις μπορεί να έχουν μειωθεί.

Πιστεύουμε, πως είναι χρέος των κοινωνιών να εξασφαλίζουν συνθήκες διαβίωσης στις οποίες τα άτομα τρίτης ηλικίας θα νιώθουν ασφάλεια. Έτσι ώστε να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, ήρεμοι, χωρίς τραύματα, σωματικά και ψυχικά. Γιατί δικαίωμα στη ζωή έχει ο κάθε άνθρωπος.

Η ομιλία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στο τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης αλλά και ανταλλαγή απόψεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.