Την δημόσια αντίθεσή του στις πρόσφατες ρυθμίσεις που υποχρεώνουν τους εργοδότες αγρότες ή αλιείς να προκαταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των μετακλητών εργαζομένων τους, εκφράζει δημόσια ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, κάνοντας λόγο για “αιφνιδιαστική, αψυχολόγητη και ισοπεδωτικά εξοντωτική απόφαση, που θα δυσκολέψει περισσότερο τα αδιέξοδα των παραγωγών, σε μια εποχή με υψηλά κόστη καλλιέργειας, χαμηλές τιμές προϊόντων αλλά και μεγάλες αδιάθετες ποσότητες, που δεν χωρά στρατηγική θερίσματος των αγωνιστών της γης”!

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρει ότι “στην καλύτερη περίπτωση, η προκαταβολή ανά κατηγορία κατ’ άτομο ανέρχεται σε 1.034 ευρώ, για εξάμηνη απασχόληση ή και μικρότερης διάρκειας και τούτο την ίδια ώρα που τόσο στη Δυτική Αχαία, όσο και στις περιοχές Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, πολλά αγροτικά νοικοκυριά δεν έχουν εξοφλήσει τις δικές τους ασφαλιστικές εισφορές, επιπλέον δε στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν πληρωθεί τις παραγωγές τους, ενώ δεν έχουν καμία πρόσβαση σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση ή δανεισμό”.

Και καταλήγει: “Τέτοιες σπασμωδικές αποφάσεις στο πλαίσιο μιας αναπόφευκτης οικονομικής συγκυρίας, δεν μπορεί ν’ απειλούν ότι απέμεινε όρθιο στον αγροτικό τομέα. Οι αρμόδιοι ας ακούσουν τον κώδωνα του κινδύνου κι ας έχουν υπόψιν τους πως πιθανά φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και παράνομης μετανάστευσης στις αγροτικές περιοχές θα μεγιστοποιηθούν, απειλητικά, σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η απόσυρση των ρυθμίσεων αυτών είναι μονόδρομος”!