Την επέτειο της εξέργεσης του Πολυτεχνείου πρόκεται να τιμήσει σήμερα το Σωματείο εργαζομένων της ΕΒΟ. Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «39 χρόνια μετά η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν και παραμένει φάρος αντίστασης και αγώνα στις μάχες του λαού μας.Το σύνθημα ψωμί – παιδεία – ελευθερία και ανεξαρτησία, σήμερα στην εποχή της κατοχής των μνημονίων, δεν είναι απλά επίκαιρο, αλλά ζήτημα επιβίωσης για κάθε εργαζόμενο.
Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο αυτοί που στρογγυλοκάθησαν στις καρέκλες ενός σάπιου πολιτικού συστήματος – είτε ως υπουργοί είτε ως συνδικαλιστές – που μας έφερε ως εδώ εξαργυρώνοντας τα ιδανικά του.
Η πραγματική γενιά του Πολυτεχνείου είναι οι χιλιάδες ανώνυμοι που συμμετείχαν, δεν το διατυμπάνισαν, δεν το πλάσαραν και κυρίως δεν το εξαργύρωσαν σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
Αυτούς τιμάμε, απ΄ αυτούς παραδειγματιζόμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κατοχή και το φασισμό που μας κατακλύζει από παντού.
Στην εταιρεία όπως τονίσαμε και στην προηγούμενή μας ανακοίνωση, η κατάσταση έχει «χτυπήσει κόκκινο».
Το «όλοι εναντίων όλων» όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν το κλείσιμο των ΕΑΣ, που τρέχουν να μεταγραφούν αλλού!!! για να εξασφαλίσουν προνόμια και θέσεις.
Οι εργαζόμενοι που δεν είχαν ποτέ προνόμια και θέσεις, δεν αντέχουν άλλο απλήρωτοι.
Χρειάζεται λοιπόν όλοι μαζί συντονισμένα και όχι ο καθένας μόνος του να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση έξω από το Υπ. Άμυνας και το Οικονομικών.
Σήμερα Παρασκευή 16 Νοέμβρη, στις 12μ.μ. στην καντίνα, σας καλούμε όλους να αποτίσουμε φόρο τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.»