evo1Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο Αίγιο με εργαζομένους στην ΕΒΟ Αιγίου, καθώς και με αρκετούς από τους απολυμένους συμβασιούχους.Ο κ. Νικολόπουλος συζήτησε ανοικτά με τους εργαζόμενους τις προοπτικές αναβάθμισης και ανάπτυξης της ΕΒΟ Αιγίου, με δεδομένη την απόλυτη γνώση που διαθέτει για τα ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του εργοστασίου, ενώ μετέφερε τις αμετάκλητες αποφάσεις του Υπουργού Άμυνας αποφάσεις του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου, που εμπεριέχονται στο “μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης”, κάτι που άλλωστε γνωστοποιήθηκε στην προχθεσινή επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας στην ΕΒΟ Αιγίου.
Ο Νικ.Νικολόπουλος τόνισε ότι με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και επερωτήσεις του είχε καταγγείλει την μεθοδευμένη απαξίωση της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με τις συγχωνεύσεις μονάδων, τις απολύσεις προσωπικού και τις παραγγελίες πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, σε εταιρείες της Γερμανίας και της Αμερικής.
Μάλιστα ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος είχε επισημάνει και στη Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ότι η Ελληνική αμυντική βιομηχανία με μια παραγωγική και λειτουργική αναδιάρθρωση και ένα μίνιμουμ παραγγελιών από τον Ελληνικό Στρατό, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια βαριά βιομηχανία, στενά συνδεδεμένη με την Εθνική άμυνα και ασφάλεια, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Και σήμερα στην νέα Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου διατυπώνονται στο ίδιο μήκος κύματος οι απόψεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε επισκεφτεί στο παρελθόν το εργοστάσιο του Αιγίου, είχε ξεναγηθεί στην γραμμή παραγωγής από τους εργαζομένους και είχε εκφράσει την βεβαιότητα ότι η αρτιότητα του εξοπλισμού και οι γνώσεις των εργαζομένων, μπορούν να μετατρέψουν την ΕΒΟ Αιγίου σε μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα, που θα λειτουργεί προς όφελος, όχι μόνο της τοπικής οικονομίας, αλλά και της εθνικής οικονομίας.
Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος μετέφερε τις θέσεις του Π. Καμμένου λέγοντας: “Η δυναμική της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι κατά το παρελθόν ομοειδείς εταιρείες του εξωτερικού, είχαν προτείνει τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο της συμπαραγωγής πυρομαχικών.
Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε με όσα δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παραλαβής: “Σκοπός μας είναι η επανεργοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Η επανεργοποίηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προκειμένου όχι μόνο να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά παράλληλα να επανέλθει η αμυντική βιομηχανία ως μία δυνατή εξαγωγική δύναμη που θα βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Οικονομία μεσομακροπρόθεσμα”.