panagopoulos dimarxosΚαι λύση μέσω… εργοστασίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα αναζητήσει εντός του 2015 η δημοτική αρχή

Για τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το 2015 μίλησε ο Θανάσης Παναγόπουλος στην εφημερίδα μας θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την επίλυση του «γόρδιου δεσμού» που λέγεται: διαχείριση απορριμμάτων αλλά και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του πολίτη.
«Πέρα από την αισιοδοξία που γεννά κάθε νέα αρχή και με το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να δημιουργεί μια θετική αύρα, αναμφίβολα μπαίνουμε σε μια ακόμα δύσκολη χρονιά τόσο για το δήμο μας όσο και γενικότερα για τη χώρα» σχολιάζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας που θέτει ως «τρίπτυχο» στόχων για τη δημοτική αρχή τα εξής:

1.Καθημερινότητα του πολίτη! Δυστυχώς καθημερινά δημιουργούνται επιπλέον θέματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει η υποδομή να αντιμετωπιστούν. Κλείνοντας το πρώτο 4μηνο ως δημοτική αρχή έχουμε βρει πλέον τον βηματισμό μας και με την οργάνωση των υπηρεσιών αλλά και γενικότερα ορθή διαχείριση και θα ρίξουμε το βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλώνει δήμαρχος Αιγιαλείας

2.Αύξηση εσόδων! Η είσπραξη των οφειλομένων είναι ένα θέμα που θα δούμε πολύ σοβαρά. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι… γνωρίζουμε ότι υπάρχει αδυναμία στους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όμως ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει και με δεδομένο ότι οι πόροι χρηματοδότησης είναι ελάχιστοι πρέπει να «συμμαζέψουμε» τα χρέη. Με την όποια ευκολία μπορούμε να παρέχουμε ως υπηρεσίες στους δημότες μας θα πρέπει να αντιληφθούν άπαντες ότι απαιτείται να πληρώνονται οι υποχρεώσεις στο δήμο, σημειώνει ο δήμαρχος.

3.Διαχείριση απορριμμάτων! Για τον Θανάση Παναγόπουλο η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» κι ευελπιστεί μέσω της συζήτησης για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που πλέον έχει ανοίξει, να προχωρήσει σε ανατρεπτική και ουσιαστική λύση… «Ενόψει του νέου περιφερειακού σχεδιασμού η μόνη λύση θα είναι η κατασκευή εργοστασίου αφού οι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ αποτελούν πρόχειρες και μη ενδεδειγμένες πλέον λύσεις. Θα προσπαθήσουμε επιτέλους να δώσουμε λύση οριστική και να πάψει να διαιωνίζεται το μείζον για το δήμο μας πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με πρόχειρες λύσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά.

(ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ)