Σε συνέχεια της συνεχούς προσπάθειας ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.), με την πολύτιμη συνεργασία των ιδιαίτερα δραστήριων Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας, διοργανώνουν το δεύτερο βιωματικό, επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στην Κόρινθο.

[the_ad id=”46371″]

Το δεύτερο σεμινάριο, με θεματικό περιεχόμενο τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο, θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 15:45 έως τις 20:00 στο Μικρό Θέατρο Δημαρχείου Κορίνθου. Στόχος του Σεμιναρίου είναι η ολοκληρωμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ώστε να υλοποιηθούν περισσότερα και αποτελεσματικότερα σχολικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πάνω στο ζήτημα της μείωσης της πλαστικής σακούλας.
Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» (http://www.spoak.gr/) και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) (www.ecorec.gr), υλοποιούν μία εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου με την υποστήριξη των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων, έχοντας ήδη υλοποιήσει πληθώρα δράσεων στους Δήμους Θηβαίων, Λεβαδέων, Αιγιαλείας καθώς και των ευρύτερων περιοχών τους.
Οι στόχοι της εκστρατείας είναι:
• Η προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου, που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,
• Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,
• Η κατάθεση προτάσεων και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

[the_ad id=”46274″]

Στα πλαίσια της εκστρατείας υλοποιούνται ποικίλες δράσεις, όπως: α) ενημέρωση χιλιάδων μαθητών δημοτικού, γυμνασίου – λυκείου (υλοποιήθηκαν ήδη ενημερώσεις σε σχολικές μονάδες της Θήβας, της Λιβαδειάς, της ευρύτερης Βοιωτίας, καθώς και του Αιγίου), β) παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλών χρήσεων, γ) πραγματοποίηση διαδικτυακής διαβούλευσης για τοπικά μέτρα πολιτικής μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας, δ) σεμινάρια εκπαιδευτικών (το πρώτο έλαβε χώρα στο Αίγιο), και ε) εκδηλώσεις σε 6 Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου και πολλές άλλες ενέργειες δημοσιοποίησης (υλοποιήθηκαν ήδη εκδηλώσεις σε Θήβα και Αίγιο). Στα πλαίσια της εκστρατείας του Σ.Π.Ο.Α.Κ. και της Ο.Ε.Α. στον Κορινθιακό Κόλπο μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας στην ανοικτή διαβούλευση για τη μείωση της πλαστικής σακούλας εδώ.
Η εκστρατεία ενημέρωσης του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου γίνεται σε συνεργασία και με το Ευρωπαϊκό έργο LIFE DEBAG (LIFE14 GIE/GR/001127) «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον» (http://www.lifedebag.eu).

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]