Φιλική συνάντηση με στελέχη και μέλη της Φοιτητικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας “ΔΑΠ-ΝΔΦΚ” είχε στην Πάτρα ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα τρέχοντα πολιτικά τεκταινόμενα, καθώς και το ρόλο της νεολαίας της παράταξης στη δύσκολη πορεία του κόμματος προς τις εκλογές της Άνοιξης, αλλά και την συμβολή της στην συνδιαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος αλλά και του πολιτικού της λόγου που αφορά στους νέους, οι οποίοι όμως αρνούνται – σε πολύ μεγάλο ποσοστό – ν’ ασχοληθούν με τα κοινά.Αφού άκουσε έντονους προβληματισμούς για τις τελευταίες επιλογές του κόμματος ως προς την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ζήτησε “ψυχραιμία και νηφαλιότητα πριν την έκβαση πολιτικών συμπερασμάτων, αναγνωρίζοντας ωστόσο στους νεολαίους, αυθορμητισμό αλλά και μαχητικότητα”. Τους κάλεσε δε ν’ αναλογιστούν πως οι αποφάσεις που σήμερα λαμβάνονται με δυσκολία, αφορούν κυρίως αυτούς και το μέλλον τους, υπογραμμίζοντας πως “δυστυχώς παλαιότερες γενιές έχασαν το τρένο των ευκαιριών ανεπιστρεπτί”!Ιδιαίτερος διάλογος έγινε και για τον ξεχωριστό ρόλο της Νεολαίας της Ν.Δ από την οποία η κοινωνία περιμένει πολλά, αρκεί -όπως είπε – να μην ακολουθεί κακέκτυπα του παρελθόντος αλλά νέους δρόμους, χρήσιμους, παραγωγικούς και σύμφωνους με τα “θέλω” της εποχής. Με απλή γλώσσα κι ευθύτητα, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στις συζητήσεις που είχε, μεταξύ άλλων, τόνισε:

“Οι παλιότεροι – άλλοι λίγο κι άλλοι πολύ – μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε σήμερα. Δεν κοιτάμε πίσω γιατί είναι ανώφελο. Κοιτάμε μπροστά με άφθαρτα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις και ελπιδοφόρους στόχους. Αν σήμερα εμείς που εκφράζουμε την ανανέωση στη Ν.Δ αλλά κι εσείς, δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, νοοτροπία και πρακτικές, τότε δεν δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο. Από μας κι εσάς εξαρτάται αν θα πλησιάσουμε τη νεολαία, να της πούμε τι ακριβώς πιστεύουμε και πως θέλουμε να κάνουμε πράξη κάποια από τα όνειρά της. Σκουριασμένα μυαλά, ατομικιστικές πολιτικές τακτικές και συμφεροντολογικά βήματα παλιάς κόπιας πολιτικών δεν μας αφορούν. Οι νέοι έχουν λόγο και πρέπει ν’ ακουστούν με κάθε τρόπο”.
Και κατέληξε, με νόημα: “Οι Νεολαίοι της ΝΔ δεν έχουν καμιά δουλειά να είναι “υπάλληλοι” ή “ακόλουθοι” Πολιτικών Γραφείων, αλλά θα πρέπει να ξεχυθούν στην κοινωνία και ν’ αγγίξουν τους νέους που έχουν ακόμα ελάχιστες ελπίδες και οράματα. Στα Πολιτικά Γραφεία οι στόχοι είναι ως επί το πλείστον προσωπικοί και μετά συλλογικοί. Ας μην προκαλούν κάποιοι με τη στάση τους. Γρήγορα θα εκτεθούν αφού δεν θα έχουν πράξει το καθήκον τους και τότε θ’ αποδειχθούν μιμητές των “πληγών” της παράταξης και όχι της φρέσκιας “συνταγής” που προαπαιτεί, ελευθερία, ανεξαρτησία και προσφορά στους νέους κι όχι σ’ ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο ή σε κάποια από αυτά που έρχονται και παρέρχονται”!