Με πολιτικούς όρους και φιλοσοφία ενταγμένη στην γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας αντιμετώπισε τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αιγιάλειας, που συζητήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης “Αιγιάλεια-Νέα Εποχή”, καταψηφίζοντας τα όσα προβλέπονται για το 2012 στα δημοτικά πράγματα και καταγγέλλοντας σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένους κωδικούς για το τρέχον οικονομικό έτος.
Ο Επικεφαλής της Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αφού παραδέχθηκε ότι το οικονομικό επιτελείο του δήμου “πράγματι κατέβαλε μια πολύ κοπιαστική προσπάθεια να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό και η διάθεση της δημοτικής αρχής είναι ειλικρινής για νοικοκύρεμα των οικονομικών αλλά και για ορθολογιστική αντιμετώπιση δαπανών σε πολλούς τομείς”, εν τέλει καταψήφισε τον δημοτικό προϋπολογισμό, λέγοντας:
“Η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας, που δεν είχε τίποτε υποστηρικτικό για τους νέους “Καλλικρατικούς” δήμους, οδήγησε και τον Δήμο Αιγιάλειας στο να αναγκάζεται σ’ έναν προϋπολογισμό μίζερο, αντιαναπτυξιακό και εντέχνως υλοποιήσιμο. Καμιά δυναμική δεν εμπεριέχει, τίποτα αναλογικό για τους πρώην δήμους και ελάχιστα έργα από αυτά που απαιτεί η περιοχή. Μια τέτοια κατάσταση κι έναν φτωχό προϋπολογισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν έχουμε παρά να τον καταψηφίσουμε”.
Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος στην τοποθέτησή του σχολίασε αρνητικά και τα εξής σημεία του Προϋπολογισμού:
– Tα έργα στους πρώην δήμους δεν είναι ανταποδοτικά αυτών που πληρώνουν οι πολίτες τους, κάτι που φαίνεται από τα μηδενικά σε πολλά μικρά και μεγάλα έργα.
– Τα κονδύλια επιχορηγήσεων για Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους καθώς και Πολιτιστικούς φορείς είναι μόνο από 30000 αντίστοιχα όταν πέρυσι δόθηκαν τριπλάσια ποσά, κάτι που μειώνει τη δράση τους.
– Το κονδύλι προβολής του δήμου είναι μόνο 5000 ευρώ όταν μόνο η ΔΗΚΕΠΑ στον δικό της προϋπολογισμό εγγράφει  50.000 και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο 20.000 ευρώ.
– Η τουριστική προβολή της περιοχής έχει παντελώς αγνοηθεί αφού μόνο 3000 ευρώ προϋπολογίζονται για συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού κι εξωτερικού.
– Ουδείς αιτιολόγησε τα κονδύλια των 5000 ευρώ για υπηρεσίες συντήρησης κι επισκευής ασυρμάτου WIFI καθώς και 20000 για παρακολούθηση δικτύου ON LINE.
Τέλος δεν φαίνεται τα έξοδα να είναι ψαγμένα βάσει των πραγματικών αναγκών της περιοχής αλλά αντιθέτως τυχαία εγγεγραμμένα, όπως το κονδύλι 120.000 για Καθαρισμό Δεξαμενών Ύδρευσης και άλλα πολλά.