KAMMENOS-LAINIOTISΈξω από το χορό είναι όλα εύκολα και πιο εύκολη απ’ όλες η αβασάνιστη κριτική. Ήταν ωστόσο, συνειδητή η επιλογή μου για δυο μήνες να μείνω “απέξω”.
Γνώριζα από μέσα, τις φοβέρες πιέσεις που δεχόταν η συγκυβέρνηση και εκτίμησα ότι έπρεπε να διαμορφώσω ανεπηρέαστα άποψή και έξω από το “χορό”, με μονό γνώμονα έναν αβίαστο και ανεπηρέαστο συγκερασμό, που αποσκοπεί φυσικά στην εφικτή, ρεαλιστική και λιγότερο επώδυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, των ασθενέστερων και φτωχών στρωμάτων.

Βρέθηκα στους ΑΝ.ΕΛ. από την πρώτη μέρα της ίδρυσης τους.
Γίνεται δηλαδή αντιληπτό, ότι ενυπάρχει στη σχέση μου με το κίνημα ένα άρρηκτο ψυχικό δέσιμο σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων, άλλα και θέσεων που έχουν καταστήσει αναγκαία την παρουσία του ως σταθερό πυλώνα υποστήριξης του εθνικού και κοινωνικού δίκαιου, χωρίς να κουβαλάει βάρη και αμαρτίες του παρελθόντος, μέσα σε ένα κλυδωνιζόμενο και συνεχώς μεταβαλλόμενο πολίτικο σύστημα.

Έβαλα στο “ζύγι” τούτο το μήνα τα πεπραγμένα της 7μήνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φυσικά (όπως άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λάου ) άφησα στο περιθώριο τα κόμματα της 5χρονης μνημονιακής διακυβέρνησης και πολλών δεκαετιών πίσω, που “τριτοκοσμικοποίησαν” την Ελλάδα!

Είναι προφανές το συμπέρασμα, ότι το τρίτο μνημόνιο (δεν είμαι από τους πολίτικους που κρύβονται πίσω από βολικά λόγια), ήλθε ως αναπόδραστη συνεχεία των δυο προηγουμένων, πάρα την πολύμηνη αντίσταση και τις εξοντωτικές διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης.
η συμφωνία που επήλθε δεν ήταν η επιθυμητή, ήταν όμως αναγκαίο και σώφρον να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του ευρώ, γιατί με την δραχμή θα οδηγούμασταν σε μία τρισχειρότερη κατάσταση.

Μπορείς να έχεις, για παράδειγμα, διαφωνίες σε τακτικές και χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα, που επιδεινώθηκαν από τον αμοραλιστή Βαρουφάκη, ουδείς ωστόσο, δικαιούται να ακυρώσει την πραγματική (με άνισους ορούς) διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές.
Οφείλουμε επίσης να επικροτήσουμε μέτρα που λήφθηκαν ( π.χ. 100 δόσεις ) για την ανακούφιση των πολλών.
Αλλά και να επικροτήσουμε τα ριψοκίνδυνα “όχι” του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμένου σε κομβικά ζητήματα-προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της κοινωνίας.

Ο καθείς μπορεί και δικαιούται να επιστρατεύσει πολλές αιτιάσεις και επιχειρήματα για να καθορίσει την πολίτικη του στάση.

Σε ό,τι με αφορά είναι πρόδηλο πως δεν ταιριάζουν τα χνώτα μου με το σαμαροβενιζελικο μείγμα της 5Χρόνης κρίσης, ούτε ποτέ μου διανοήθηκα να κολυμπήσω στα θολά νερά ενός ποτάμιου ή να ενδυθώ τον μανδύα του οποίου “μαυροκόκκινου φασισμού”.

Η θέση μου ήταν, είναι και θα είναι κοντά στους ΑΝ.ΕΛ. και ένας είναι ο στρατηγικός στόχος: Η απελευθέρωση της Ελλάδος από το ολιγαρχικό, οικονομικοπολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης εντός αυτής και εντός του ευρώ.
Στη βάση των πιο πάνω σκέψεων συναντήθηκα πρόσφατα με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο και επιβεβαίωσα την συμμέτοχη μου, ως απλού στρατιώτη, στην πρώτη γραμμή για άλλη μία φορά, του άδολου αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδος και των παιδιών μας.

Καθότι, οι καιροί ου μενετοί και καθότι δεν εννοώ να εκχωρήσω ή να απαλλοτριώσω τους αγώνες χρονών με το σάπιο, άλλα και ανελέητο εγχώριο πολίτικο σύστημα.

Γιάννης Λαϊνιώτης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Αχαίας