«Θέμα απολύσεων δεν υπάρχει στην ατζέντα μας και την ατζέντα την διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός», δήλωσε στην Βουλή Δημήτρης Ρέππας, παραδεχόμενος παράλληλα ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στον δημόσιο τομέα δεν ήταν αποτελεσματικό και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι άγγιξε «τα όρια του παραλόγου και του γελοίου» και συνεπώς «η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της».

Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επιχείρησε να μετριάσει τους φόβους και την ανασφάλεια που δημιουργείται από την συζήτηση περί απολύσεων στο Δημόσιο στο πλαίσιο της μείωσης κατά 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. Έτσι υπογράμμισε ότι θέμα απολύσεων δεν τίθεται για την κυβέρνηση και τον ίδιο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται εξορθολογισμός στο Δημόσιο από κοινού με τους εργαζομένους ώστε «να βοηθήσουμε τους πολίτες μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως και την οικονομία να απογειωθεί μέσω του αναπτυξιακού ρόλου του κράτους, τον οποίο δεν διαδραματίζει λόγω της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς».

Αναφερόμενος στην εφεδρεία ο κ. Ρέππας, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητά της λέγοντας ότι «η πολιτική αυτή έχει κάνει τον κύκλο της» και υπογράμμισε ότι «δεν περιμέναμε τίποτα σπουδαίο από δημοσιονομική άποψη, ενώ από την άλλη κινδυνεύαμε κιόλας από την λειτουργική κατάρρευση τμημάτων του δημοσίου», λόγω της απώλειας αξιόμαχου τμήματος υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν μπορεί να δοθεί παράταση χρονική στην εφαρμογή του μέτρου», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το αντίθετο θα αγγίξει «τα όρια του παράλογου και του γελοίου», με το να αποχωρούν από το Δημόσιο ικανοί και απαραίτητοι υπάλληλοι που πλησιάζουν στην σύνταξη, όταν σε άλλες χώρες συμβαίνει το αντίθετο. Διευκρίνισε έτσι ότι δεν τίθεται θέμα συνέχισης του μέτρου, τονίζοντας ότι «η συζήτηση για την εργασιακή εφεδρεία έφτασε στο όριό της».

της:Πηνελόπη Γκάλιου skai.gr