«Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι λύση για την Ελλάδα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα απαλλάξει από βάρη αντιθέτως θα τα αυξήσει (το σημερινό επίπεδο ζωής κατά 60%)» ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εκτίμησε πος η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη χρονιά, λέγοντας ότι αν στο τέλος της άνοιξης έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, έως το τέλος του χρόνου θα μπορούμε να πούμε για ανάκαμψη.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα παραμείνει έως τις εκλογές επισημαίνοντας ότι κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη να αφήσει την χώρα αυτή χωρίς κυβέρνηση.

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει οι διαδικασίες.

ανάφερε  ότι η απελευθέρωση των φαρμακείων έχει συντελεστή και επέκρινε τους συλλόγους σε Αττική και Θεσσαλονίκη που δημιουργούν προβλήματα προσαρμογής. Δήλωσε πως “αγκάθι” παραμένει η απελευθέρωση του ωραρίου. Είπε πως το κράτος οφείλει 350 εκατομμύρια ευρώ από το 2011.

Εκτίμησε πως οι συντονισμένες κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών στόχο έχουν να μην λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ.

Είπε, επίσης, πως αν υπάρξει θέμα με τους ασφαλισμένους ταμείων που πληρώνουν το υπουργείο θα καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, δηλαδή τις συμβάσεις που υπογράφει ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΠΥΥ θα κάνει συμβάσεις απευθείας με τα φαρμακεία..