Η ενημέρωση των πολιτών και των φορέων της περιοχής σχετικά με τις πολλαπλές διαστάσεις του νοσήματος στο ζωικό κεφάλαιο και τον ανθρώπινο πληθυσμό, ήταν ο σκοπός της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα για την «Βρουκέλλωση».
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τη συνεργασία του Δήμου Καλαβρύτων.
Κατά την εκδήλωση, αυτό που κατέστη σαφές από τις ομιλίες, είναι πως για τον έλεγχο του νοσήματος στον άνθρωπο, πλην των μέσων προφύλαξης, είναι απαραίτητη η εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Κώστας Μητρόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, καθώς και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.
Παρέστησαν επίσης, ο Αντώνης Χαροκόπος, Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σταύρος Βέρρας, Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των Δρ Δημήτρη Δανίκα, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Δρ Ρεγγίνα Βώρου, από το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολιτικής ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Δρ Κώστα Μηλιου από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΠΔΕ και Γεωργίου Δούγα από το Γραφείο Ζωονόσων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Παράλληλα, έγινε και συζήτηση υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρου Νασιώτη, Ιατρού Καρδιολόγου, Διευθυντή Καρδιολογίας Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
Στο διάλογο που ακολούθησε κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις από φορείς του Δήμου Καλαβρύτων, όπως η ΕΑΣ Καλαβρύτων που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο, το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, αλλά κυρίως κτηνοτρόφους της περιοχής και πολίτες.