Μπορεί λόγω της οικονομικής κρίσης που προβληματίζει όλες σχεδόν τις Ελληνικές οικογένειες, να μην δίνει κανείς πολύ σημασία στα επιτεύγματα των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά είναι αδύνατον να περάσει χρονιά χωρίς την δημιουργία θετικών εντυπώσεων από την δράση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Για να είμαστε πιό σαφείς, παραθέτουμε την μέχρι τώρα δραστηριότητα του Χορευτικού μόνον το 2012, που είναι και ο 35ος χρόνος παρουσίας στα Πολιτιστικά.
* Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012.Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από 10 τμήματα ( 250 χορευτές ) όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών στον επ` ευκαιρία της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους μισούς χορευτές και τους γονείς τους.
* Την ίδια Κυριακή ( 29/1/2012 ) το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών, απονομή βραβείου στους Στεριανούς του Ομίλου από τον Αρχιεπίσκοπο, για την πρώτη τους θέση στον διαγωνισμό παραδοσιακού χορού Μητροπόλεων Πελοποννήσου.
* Κυριακή 5 Φεβρουαρίου κοπή πίτας και παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια για τα άλλα 10 τμήματα του Ομίλου, τους χορευτές και τους γονείς τους. Βράβευση παρουσία Μητροπολίτου και Δημάρχου των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ χορευτών.
* Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός των γονέων, φίλων και ενηλίκων χορευτών στο AMADEUS.
* 42ο ταξίδι από 22 έως 26 Μαρτίου Ηνωμένες Πολιτείες – Detroit του Michigan. Παραστάσεις : 23/3 Ελληνικό Μουσείο Michigan 24/3 Warren 25/3 Monroe street – Greektown Detroit. Συμμετοχή στην δοξολογία και στην Παρέλαση 25ης Μαρτίου στο Detroit. Eπισκέψεις Troy – Southgate- Livonia- Plymouth.
* 25 Mαρτίου 2012 παρέλαση 100 χορευτών στο Αίγιο και παράσταση μίας ώρας στα Ψηλαλώνια Αιγίου.
* 26 έως 29 Μαρτίου : Νέα Υόρκη – Μανχάτταν – Αστόρια. Ξενάγηση με πολύ αγάπη από τους Αιγώτες της Αμερικανικής μεγαλούπολης.
* Σάββατο 26 Μαϊου 2012 στο προαύλιο 4ου Γυμνασίου, οικ. Μεσσηνέζη, 300 χορευτές στην γιορτή λήξης του χορευτικού έτους 2011-12.
* Αιγές ( Βλοβοκά ) Στεριανοί Κυριακή 3 Ιουνίου 2012.
.* 43ο ταξίδι από 4- 10 Ιουλίου, Ιταλία κατόπιν προσκλήσεως Ελληνικής κοινότητος Νάπολης και Καμπανίας. Αρχαία Ποσειδωνία ( Paestum ) αναβίωση μετά από αιώνες της γιορτής των Ποσειδωνιατών. Παράσταση 5/7/2012 στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Cava de Tirreni επίσκεψη και ανταλλαγή δώρων στο Δημαρχείο με τον πρώτο Ιταλό Δήμαρχο που δίνει τον μισθό του υπέρ της Ελλάδος, Marco Caldi . Παρέλαση στους δρόμους της ωραιότατης πόλης και παράσταση 6/7. Επισκέψεις – ξεναγήσεις : 7/7 Πομπηϊα – 8/7 Ρώμη – 9/7 Νάπολη.
* Στην γιορτή για την λήξη του Σχολικού έτους στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου στις 18 Ιουλίου.
* Στο Δήμο Ν. Σκουφά στο Κομπότι της Άρτας εντυπωσιακή παράσταση 20 χορευτών την Κυριακή 29 Ιουλίου. Διανυκτέρευση Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και 30/7 ξενάγηση γεφύρι της Άρτας και Ναύπακτο.
* Παραστάσεις σε παραθεριστές στο άρτια οργανωμένο παραθεριστικό Κέντρο του Ο.Π.ΑΚ.Ε. – Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου στις: 14 Ιουνίου – 30 Ιουνίου – 26 Ιουλίου – 30 Αυγούστου
* Πλάτανος Αιγιαλείας Κυριακή 4 Αυγούστου, 2ωρη παράσταση με 4 συγκροτήματα και 60 χορευτές.
* Στο γραφικό και με εκπληκτική οργάνωση Σκεπαστό Καλαβρύτων στις 11 Αυγούστου 2 Χ 17΄λεπτά πρόγραμμα ενηλίκων.
* Στο τέλος του καλοκαιριού, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου τολμά και εντυπωσιάζει χωρίς παραδοσιακές ενδυμασίες σε μία ανεπανάληπτη εκδήλωση στα Ψηλαλώνια. 100 χορευτές του παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικούς χορούς 9 περιοχών της Ελλάδος και των αλησμόνητων πατρίδων ( Πόντου – Σμύρνης – Κωνσταντινούπολης) , με τραγούδια από C.D. όπου όμως ακούγονται να τραγουδούν μη παραδοσιακοί πολύ γνωστοί τραγουδιστές. Ταυτόχρονα σε οθόνη, παρουσιάζονται τα λόγια του τραγουδιού αλλά και ο τραγουδιστής και εικόνες από την περιοχή ή την πόλη που χορεύεται ο χορός. Εντυπωσιάσθηκε το κοινό που ζήτησε εαν είναι δυνατόν να επαναληφθεί η παράσταση.
ΒΕΒΑΙΩΣ μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουμε και άλλες εκδηλώσεις, ενώ τα 35 χρόνια θα εορτασθούν το 2013.