17.4 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΕκκλησιαστικάΣε ατμόσφαιρα πνευματικής κατάνυξης η Ιερά Παράκληση για την ενίσχυση των διαγωνιζομένων...

Σε ατμόσφαιρα πνευματικής κατάνυξης η Ιερά Παράκληση για την ενίσχυση των διαγωνιζομένων μαθητών στην Παναγία Τρυπητή

Σε ατμόσφαιρα πνευματικής κατάνυξης και με τη συμμετοχή των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών τελέσθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής, Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την ενίσχυση και τον φωτισμό των διαγωνιζομένων μαθητών.paraklisi-1Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και ανέγνωσε ειδική ευχή υπέρ του φωτισμού και του επιστηριγμού των διαγωνιζομένων μαθητών και των υποψηφίων για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικούς προς τους μαθητές, υπογραμμίζοντας ότι “κάθε άνθρωπος που πλησιάζει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας για να εκφράσει το αίτημά του δεν φεύγει ποτέ απογοητευμένος διότι η Παναγία πάντοτε μεσολαβεί και χαρίζει πλούσια τη χάρη και την ευλογία Της σε όποιον την επιζητήσει.

paraklisi-2Καθώς λοιπόν έφθασε ο καιρός των εξετάσεων, η τοπική μας Εκκλησία δεν παύει να προσεύχεται στην Υπεραγία Θεοτόκο να ενισχύσει και να φωτίσει, να καθαρίσει τη σκέψη και να διατηρήσει διαυγή τον νου όλων των διαγωνιζομένων μαθητών, ώστε με ψυχραιμία, χωρίς άγχος, με την αρωγή της θείας Χάριτος και την πρεσβεία Της, να διέλθουν με επιτυχία τη δοκιμασία των προαγωγικών, των απολυτηρίων, αλλά και των Πανελλαδικών Εξετάσεων”. Στο σημείο αυτό, προς περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των παρευρισκομένων, ανέφερε εμπειρίες παλαιών μαθητών που διαπίστωσαν βιωματικά τη μεσολάβηση της Παναγίας κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας των Πανελληνίων.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε με όλη του την καρδιά σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και να ανταμειφθούν οι κόποι τους. Τόνισε ότι ο ίδιος ως Επίσκοπος και πνευματικός τους πατέρας, μαζί με τους Ιερείς, τους γονείς και τους καθηγητές θα συμπροσεύχονται και θα είναι κοντά τους σε αυτή την κρίσιμη δοκιμασία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων θα πραγματοποιείται καθημερινά Ιερά Παράκληση στο Ιερό Προσκύνημα και την Πέμπτη 1η Ιουνίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αίγιο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

paraklisi-3Τέλος, κάλεσε τα παιδιά να έχουν πίστη και θάρρος και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, να παραμείνουν ελπιδοφόροι και με υψηλούς στόχους και προσδοκίες στη ζωή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους τον άρτο, προσφέροντας παράλληλα μία ευλογία στους μαθητές και εκφράζοντας τις προσωπικές ευχές του προς κάθε μαθητή ξεχωριστά.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular