Αφού πέρασε από «σαράντα κύματα» κι είχε φτάσει να αποτελεί «όνειρο απατηλό» για τους ασθενείς και εξεταζόμενους της Αιγιάλειας, ο αξονικός τομογράφος επιτέλους, έφτασε στο Αίγιο!Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας άρχισαν να φτάνουν τα βασικά εξαρτήματα του Τομογράφου που αναμένεται μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες να έχει συναρμολογηθεί και να είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου εντός ενός μηνός περίπου θα πρέπει να έχει γίνει η συναρμολόγηση και παράλληλα οι έλεγχοι που απαιτούνται για τη λειτουργία του Τομογράφου, κατόπιν θα ακολουθήσει η εκπαίδευση προσωπικού και δοκιμαστική χρήση και εάν όλα πάνε καλά στις αρχές του νέου έτους θα πάψει η ταλαιπωρία για τους πολίτες της Αιγιάλειας που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Πάτρα προκειμένου να κάνουν αξονική τομογραφία, με κίνδυνο πολλές φορές για τη ζωή τους.
Σ`ότι αφορά το μείζον θέμα της στελέχωσης προσωπικού ο κ΄.Φωτόπουλος τονίζει ότι ήδη έχει ζητηθεί ένας ακτινολόγος, αφού δυστυχώς αυτή τη στιγμή η ακτινολόγος του νοσοκομείου έχει κάνει χρήση γονικής άδειας και η διοίκηση βρίσκεται στην προσπάθεια αντικατάστασής της. Παράλληλα έχει ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας η έλευση στο Αίγιο εμφανιστών –τεχνολόγων και επικουρικού προσωπικού για την λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου που θα καλύψει τις ανάγκες της Αιγιάλειας και όχι μόνο.
Η εγκατάσταση του τομογράφου πάντως ξεκίνησε ήδη στον 1ο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος με τον διοικητή του Νοσοκομείου να σχολιάζει εμφανώς ικανοποιημένος για την εξέλιξη: «Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να ξεπεράσουμε αρκετούς… σκοπέλους, να υπερπηδήσουμε προβλήματα και κωλύματα και με πείσμα και μεθοδική δουλειά, ένας στόχος ετών για το νοσοκομείο του Αιγίου γίνεται πραγματικότητα! Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έχοντας πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση και ανακούφιση του πολίτη δουλεύουμε μεθοδικά και έχουμε ανάγκη την στήριξη και συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας για το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας. Ήδη έχουν υπάρξει αρκετές επιπλέον «κατακτήσεις» για το νοσοκομείο μας, με το διαβητολογικό τμήμα, τις επεμβάσεις καταρράκτη που γίνονται εδώ και αρκετό διάστημα στην πόλη μας και γενικότερα, σιωπηρά εργαζόμαστε και πασχίζουμε υπό αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, για την εξυπηρέτηση των πολιτών».
Παράλληλα ο κ΄.Φωτόπουλος κατά τη χθεσινή μας επικοινωνία αναφέρθηκε σε ένα γενικότερο αναπτυξιακό πλάνο που «παλεύει» όπως είπε να υλοποιήσει για την καλυτέρευση και ανάδειξη του Νοσοκομείου Αιγίου. Ωστόσο είναι αρκετά ζητήματα τα οποία είναι ακόμα στα «σκαριά» και θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση εν ευθέτω χρόνω…