XRISTOPOULOS NEWSΑπό σεμινάριο σε ημερίδα και το ανάποδο, πάντα για την πιο σωστή του ενημέρωση και κατάρτιση σε θέματα αρμοδιοτήτων του, τρέχει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος. Ήδη παρακολουθεί το πενθήμερο εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης ανώτατων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη μείωση των διοικητικών βαρών, που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (PBLQ).
Με την ολοκλήρωσή του σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι αναχωρεί για Ναύπλιο, για να παρακολουθήσει την ημερίδα με θέμα «Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, Υλοποίηση, Παρακολούθηση», που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ.
Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Περιφέρειας Αργολίδας (Παραλιακή Οδός Ναυπλίου – Νέας Κίου) έχει στόχο την ενημέρωση και η παροχή τεχνικών και οικονομικών οδηγιών για την υλοποίηση και παρακολούθηση των αειφόρων ενεργειακών σχεδίων δράσης των Δήμων της Ελλάδας, ενώ θα είναι παρών και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, που θα μιλήσει με θέμα “Η Εξοικονόμηση Ενέργειας ως νέος Πυλώνας Ανάπτυξης της Χώρας”.
Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση στοχεύει να παράσχει υποστήριξη και κατευθύνσεις στους Δήμους για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων δράσης τους και την επιλογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της διασύνδεσής τους με εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ιδιωτική χρηματοδότηση αλλά και της συνεργασίας τους με τη βιομηχανία, τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Η ημερίδα απευθύνεται σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, συμβούλους ανάπτυξης των ΠΕΔ, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων, σε μηχανικούς, τεχνικό τύπο κλπ.