plektikiΣτο πλαίσιο της λειτουργίας εικαστικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας προτίθεται να λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά φέτος εργαστήρια πλεκτικής και πλεκτικής με βελονάκι, σε τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

Το πλέξιμο συγκαταλέγεται στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται αφενός στην εικαστική θεραπεία (art therapy) λόγω της αγχολυτικής του ιδιότητας και αφετέρου στην καθημερινή ζωή, μιας και αποτελεί ισχυρό μέσο κοινωνικοποίησης και δημιουργικό διάλειμμα από την καθημερινότητα. Παράλληλα, το πλέξιμο είναι ένας τρόπος οικονομικής ανανέωσης γκαρνταρόμπας αλλά και εν γένει έκφρασης δημιουργικότητας, καθώς ο μόνος ‘περιορισμός’ είναι η φαντασία!

Τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στο φθινόπωρο. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € το μήνα, μη συμπεριλαμβανομένων των υλικών (βελόνες, μαλλιά πλεξίματος). Ελάχιστος αριθμός για δημιουργία τμήματος είναι τα 15 άτομα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου-Παλαιό Νοσοκομείο) καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 10 π.μ. – 2 μ.μ. ή στο τηλέφωνο 26910-68522 (κα Βασιλική Μπαλή).