evo1Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΕΑΣ Aιγίου (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) καταγγέλλουν τον συνεχόμενο οικονομικό στραγγαλισμό, την απληρωσιά, τον μαρασμό μιας κρατικής εταιρείας τεράστιας αξίας πού δυστυχώς λόγω αξιολόγησης με βάση μια κακή συμφωνία του 2013 οδηγείται σε Λειτουργικό ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Οι ευθύνες των κυβερνώντων και διοικούντων είναι η 2χρονη καθυστέρηση αποφάσεων πού πιθανόν να είχαν διασφαλίσει ένα φτωχό ταμείο λειτουργίας και όχι ΜΗΔΕΝΙΚΟ!!!!!

Είναι βασανιστικό να βιώνουμε ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ από το ΜΑΞΙΜΟΥ-ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ και ταυτόχρονα να ΑΚΥΡΩΝΩΝΤΑΙ ΟΛΑ από το ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων να κρατήσουμε Παραγωγικά Ανοιχτά τα 4 εργοστάσια με 520 θέσεις εργασίας.

Με οργή ρωτούμε ;; Κε Υπουργέ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ εμείς οι εργαζόμενοι περήφανα δίνουμε την μάχη να σώσουμε την εταιρεία απλήρωτοι ….απροστάτευτοι από τα κοράκια των τραπεζών εν μέσω ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ , βάζοντας από την τσέπη μας για τα μέσα παραγωγής ώστε να μη σταματήσουν οι μηχανές!!! Εσείς γιατί δεν δίνετε Φορολογική Ενημερότητα για να γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων, η αγορά Α΄υλών, η είσπραξη εκτέλεσης συμβάσεων (minimi,otto melara , 40Χ53 πού κινδυνεύει να εκχωρηθεί σε εργολάβους) και επιτέλους η ουσιαστική επαναλειτουργία των ΕΑΣ.

Κύριοι χρειάζεται ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ μπορεί η συμφωνία του 2013 να ήταν καταστροφική για τα ΕΑΣ όμως σήμερα πρέπει να γίνει πράξη η συμφωνία με την κοινωνία ,με τους εργαζόμενους. Έχετε ευθύνη τώρα να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση μιας παραγωγικής βιομηχανίας και να σταματήσουν οι γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό επιτελείο να βάλουν τέλος στο αδιέξοδο του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ των ΕΑΣ με την ΑΜΕΣΗ ανασυγκρότησή τους πριν είναι αργά.