Πολλά και σημαντικά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Αύξηση δαπανών για την παιδεία
Ειδική μνεία έγινε από τους εκπαιδευτικούς για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα των παρελκόμενων στον εκπαιδευτικό χώρο δηλαδή το αποτέλεσμά του εκπαιδευτικού έργου, το οποίο έχει άμεση σχέση με τους υποστηρικτικούς θεσμούς όπως είναι οι αντισταθμιστικοί παράγοντες πχ ενισχυτική διδασκαλία και ολοήμερο σχολείο.

Αξιολόγηση
Υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τάχθηκε ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας στην Αιγιάλεια, αρκεί η αξιολόγηση να χρησιμοποιείται για την καλυτέρευση του εκπαιδευτικού έργου. και όχι για αξιολόγηση που θα επιφέρει κατηγοριοποίηση σε μαθητές και δασκάλους. Μάλιστα οι δάσκαλοι έδειξαν την αντίθεσή τους στο ερωτηματολόγιο του υπ. Παιδείας.

Μεταφορά, μισθολόγιο, χρηματοδότηση
Όπως ήταν φυσικό το θέμα της μεταφοράς, που συνεχίζει να απασχολεί τη μαθητική κοινότητα τέθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση και αυτό γιατί ακόμα και σήμερα η μεταφορά δεν εκτελείται κανονικά.
Το μισθολόγιο ή αλλιώς το «Φτωχολόγιο» όπως το χαρακτήρισε κ. Ελευθεριώτης ήταν ένα ακόμα θέμα με ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά στο μισθό των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών που είναι στα 630€.
Τέλος αναφορά έγινε και στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που όπως ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ο πρόεδρος παρατηρείται συνεχής υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Της Αθηνάς Σαϊτη