Την άμεση κύρωση από την Βουλή της επένδυσης για το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τις νέες κυβερνητικές δηλώσεις περί ολόπλευρης στήριξης αντίστοιχου, μη ώριμου, εγχειρήματος στην περιοχή της Δραπετσώνας στον Πειραιά.

Σε του δήλωση ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη περί άμεσης προώθησης του Αυτοκινητοδρομίου στη Δραπετσώνα «τεχνηέντως προσπερνούν μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Ότι το έργο του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας είναι το ωριμότερο και το πιο έτοιμο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ελληνική επικράτεια και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να παίζονται παιχνίδια σε βάρος μιας προσπάθειας δεκαετιών που βρίσκεται, πλέον, στην τελική της φάση».

«Καλούμε τα κυβερνητικά στελέχη να αφήσουν κατά μέρος τους τακτικισμούς και να ανασύρουν από τα συρτάρια τους την επένδυση του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας προωθώντας την άμεσα στη Βουλή. Θα επαναλάβω ότι απαίτηση, άμεση απαίτηση, της Περιφέρειας είναι το επενδυτικό σχέδιο να ψηφισθεί από την Βουλή ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για την περιοχή μας, ενός έργου που θα φέρει χιλιάδες επισκέπτες, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει συνθήκες προσέλκυσης παραγωγικών επενδύσεων, πέραν φυσικά της μεγάλης προβολής που θα συνεπιφέρει για την Δυτική Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας: «Καλώ όλο το πολιτικό δυναμικό της περιοχής να συνταχθεί με την Περιφέρεια στο αίτημα της άμεσης κύρωσης από την Βουλή της επένδυσης του Αυτοκινητοδρομίου».

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Αντίδραση υπήρξε και από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Σε του δηλώσεις ο κ. Αλεξόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική της κυβέρνησης να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας και να εκφράζει στήριξη σ’ ένα σχέδιο που δεν έχει ωριμότητα και καμία ουσιαστική προετοιμασία. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η Αχαΐα θα συμβιβαστεί με την ιδέα της ακύρωσης ενός οράματος δεκαετιών και μιας κοπιώδους προσπάθειας που ξεπέρασε αναρίθμητες δυσκολίες, είναι πολύ γελασμένοι. Και αν οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών δεν οφείλονται σε άγνοια ή ελλιπή ενημέρωση και είναι απλώς μέρος ενός σχεδίου παραγκωνισμού του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας, τότε θα μας βρουν μετωπικά αντίθετους. Η προώθηση από την Βουλή του επενδυτικού σχεδίου του Αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς άλλες χρονοτριβές. Η δε κυβέρνηση οφείλει να δείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια αφήνοντας κατά μέρος τα πολιτικά παιχνίδια. Καλώ όλους τους βουλευτές Αχαΐας, σε αυτή τη νέα επιχειρούμενη εξαίρεση της περιοχής από μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, να πάρουν θέση και να αντιδράσουν στα σχέδια όσων ονειρεύονται το Αυτοκινητοδρόμιο μας στην αφάνεια», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.