Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε σχέση με την Αχαϊκή Τράπεζα, απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλο«Με την ακόλουθη επιστολή μου θα ήθελα να σας μεταφέρω το απόλυτα λογικό, δίκαιο και επιβεβλημένο αίτημα των δανειοληπτών της Αχαϊκής τράπεζας αλλά και των παραγωγικών φορέων της Αχαΐας, να  ανασταλεί από την ΤτΕ, η εξαγγελθείσα εκκαθάριση των δανείων, επί δίμηνο του­λάχιστον, μέχρι να εκλεγεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να αντι­μετωπίσει το οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετω­πίζουν 3.500 και πλέον επιχειρήσεις της Αχαΐας.

Το πρόβλημα είναι ζωτικής σημασίας και απαιτεί ανάλογη αντιμετώπιση, προκειμένου να μην μπει ταφόπλακα στις τοπικές επιχειρήσεις. Η, για μια ακόμη φορά, «επιλεκτική» αντιμετώπιση της Αχαΐας  είναι απαράδεκτη. Η απόφαση του εκκαθαριστή να καταστή­σει άμεσα απαιτητά τα δάνεια, θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και την τοπική οικονομία σε ακόμη δυσμενέστερη θέση.

Εκφράζω την αμέρι­στη συμπαράστασή μου και στήρι­ξη των δίκαιων αιτημάτων των δανειοληπτών της Αχαϊκής Τρά­πεζας και σας καλώ να επανεξετάσετε το θέμα της εκκαθάριση των δανείων, με διάθεση στήριξης και όχι καταστροφής των τοπικών επιχειρήσεων σ’ αυτή την κρίσιμη-κοινωνικά και οικονομικά- κατάσταση που βιώνει η Αχαΐα και η χώρα μας γενικότερα»,.