Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο, αλλά και προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Συλλογο, τον ΕΟΠΥΥ, τη Διεύθυνση του ΙΚΑ και Ιατρικούς Συλλόγους απέστειλεο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου  με θέμα την αποχή τους από τη χειρόγραφη συνταγογράφηση ακόμα και αν δεν λειτουργεί το σύστημα.
Αναλυτικά η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου αναφέρει: « Η υποτιμητική και εξευτελιστική για τους γιατρούς, στα όρια του παραλόγου Υπουργική Απόφαση ( με υπογραφή κ. Λοβέρδου ) που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, για ποινικοποίηση του γιατρού που υπό οιεσδήποτε συνθήκες συνταγογραφεί χειρόγραφα, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί αφάνταστα γιατρούς και ασφαλισμένους.
Ήδη δύο φορές ανεστάλη προσωρινά η συγκεκριμένη απόφαση, είναι όμως σε ισχύ από την πρώτη Ιουλίου.
Στη συνάντηση που είχατε στις 4 Ιουλίου με το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. αποφύγατε να δεσμευτείτε για κατάργηση ή τουλάχιστον αναστολή. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τα περισσότερα ιατρεία Π.Φ.Υ. δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Αλλά και εκεί ακόμα που διαθέτουν ( είναι ιδιοκτησία των ιδίων των γιατρών που με δικά τους έξοδα εκσυγχρόνισαν την γραφειοκρατία του συστήματος και με δικά τους χρήματα την συντηρούν )  παρουσιάζονται εκτεταμένα διαστήματα αδρανοποίησης του ηλεκτρονικού συστήματος.
Αρνούμαστε  να εφαρμόσουμε τις παράλογες αποφάσεις και δηλώνουμε ότι θα απέχουμε της χειρόγραφης συνταγογράφησης μέχρι κατάργησης της συγκεκριμένης Υπουργικής  Απόφασης.»