limeniko tameioΕπιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ της Λιμενικής Επιτροπής Αιγιαλείας εστάλη από την κα Μαρία Αλεξανδροπούλου σε συνέχεια της παρουσίας της στο προχθεσινό συμβούλιο για τις ενέργειές της για την επανέναρξη της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αγίου – Αγίου Νικολάου.
Γεγονός αδιαμφισβήτητο μετά τις δηλώσεις του κ΄. Ηλία Τροχίδη χθες στον «Ημερήσιο» είναι ότι η κα Αλεξανδροπούλου έκανε τις επαφές και τη γνωριμία…
Στην επιστολή της προς τη νέα Λιμενική Επιτροπή μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε και μέλη ΔΣ,
Επιτρέψατέ μου να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε κατά την σημερινή πρώτη σύσκεψη του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, με σκοπό την ενημέρωσή σας για τις προσωπικές ενέργειές μου, προς όφελος της πόλης μας, σχετικά με την επαναλειτουργία της Πορθμειακής γραμμής Αίγιον-Άγιος Νικόλαος, και το ενδιαφέρον που δείξατε !
Προς ενίσχυση όσων ο κ΄. Η. Τροχίδης, ήδη προφορικώς αιτήθηκε από τους κ.κ. Δημάρχους Αιγιαλείας και Τολοφώνος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στα Γραφεία της Εταιρείας στον Πειραιά, επιτρέψατέ μου να υπενθυμίσω, επισυνάπτοντας ως αντίγραφο στην παρούσα, την από 16ης Απριλίου 2014 ηλεκτρονική μου επιστολή προς το Λιμενικό Ταμείο, με την οποία αιτούμην στατιστικά στοιχεία , υπογραμμίζοντας:
– «(…)Δεν αγνοείτε ότι η υλοποίηση του εγχειρήματος εξαρτάται, σχεδόν αποκλειστικά, από την υποστήριξή του από τους αυτοκινητιστές και τον αριθμό φορτηγών οχημάτων, ανά δρομολόγιο».
– Τονίζει επίσης ότι: «Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι η προηγούμενη Προεδρία του Λιμενικού Ταμείου (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος) επιβράδυναν και παρεμπόδισαν με κάθε δυνατό μέσο την επαναλειτουργία της γραμμής, συμπεριλαμβανομένης της πληροφόρησης των συμπολιτών μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, για δήθεν αδειοδότηση της γραμμής από Λάκωνα πλοιοκτήτη, ενώ η επαναλειτουργία είχε προγραμματιστεί, πιλοτικά, από τις Εταιρείες μας, για τον περασμένο Μάϊο.
Παραδόξως, καμία από τις ‘ντόπιες’ προσπάθειες δεν γνώρισε ποτέ την δημοσιότητα…
Οι συστηματικές αργοπορίες του Κου Τοχμιτζόγλου, Προέδρου, να καταστήσει γνωστά τα στοιχεία κίνησης που, επανειλημμένως, ζητήθηκαν, υποβάλλοντάς με σε πολλαπλές αιτήσεις, σε συνδυασμό με τις υποδείξεις του να μην επισπεύσω ενέργειες αδειοδότησης προς επαναλειτουργία, καθώς και οι χρονοτριβές του Κου Ευαγγελίου, Αντιπροέδρου (επισυν. : 3., 4 και 5), να γνωστοποιήσει τους πίνακες των εμπορικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων του Αιγίου και η μεθοδική απόκρυψη του τελευταίου, από την Δημοτική Αρχή, των ενεργειών μου, των συναντήσεών μας και την πρόοδο των προσπαθειών μου, παρεμβολές και δολιχοδρομίες οι οποίες καθυστέρησαν, εις βάρος του τόπου, το εν λόγω εγχείρημα, αποτελούν προηγούμενες διαχειριστικές συμπεριφορές οι οποίες χρήζουν ίσως διερευνήσεως από το vυv Δ.Σ. του Ταμείου.
Επισημαίνω, για την σωστή εκτίμηση των αποφάσεών σας, ότι είχα προσωπικά ζητήσει από τον Κο Ευαγγελίου, από της γνωριμίας του, μεσολάβησή μου, και της πρώτης του συναντήσεως με τον Κο Τροχίδη στο Αίγιον, να με ενημερώνει προσωπικά και παράλληλα για τυχόν επικοινωνία του με τον κύριο επενδυτή «(…)θα σε ευχαριστούσα ιδιαιτέρως και για την δικιά μου παράλληλη ενημέρωση στην επικοινωνία σας (…)»(επισυν.: 6).
Ανανεώνω, συνεπώς, με το παρόν -εκπροσωπόντας τις δύο συμπράττουσες εταιρείες NAYTOLYMPIC LTD και EO ENERGY ON EARTH- την εμπιστοσύνη στην συνεργασία με την νέα Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, για βέλτιστη επίτευξη του επιχειρηματικού εγχειρήματος αλλά και του κοινού σκοπού προς όφελος των συμπολιτών και της πόλης,
Επαναλαμβάνοντας ότι είμαι, προσωπικά, στην διάθεσή σας, στο Αίγιο, για οποιαδήποτε πληροφόρηση ή διευκρίνηση χρειασθείτε από την Ναυτιλιακή Εταιρεία στον Πειραιά, στα πλαίσια της παρούσας προσπάθειας».

FERRYΠαναγόπουλος: Από Μάρτη ξεκινάμε!
Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θ.Παναγόπουλος δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης και στο πλαίσιο αυτό κατά την σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ της Τετάρτης τονίζοντας πως ο ίδιος βλέπει το δήμο σαν μία επιχείρηση, επιδιώκοντας αφενός κέρδη για τους πολίτες και αφετέρου την παροχή υπηρεσιών, έφερε ως παράδειγμα της προσπάθειας του την επαναδρομολόγηση του φέρυ μπόουτ,  το οποίο εκτός απροόπτου ‘’θα ξανακάνει τη διαδρομή Αίγιο- Άγιος Νικόλαος την 1η Μαρτίου’’ σύμφωνα με τον ίδιο.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ