DESPOINAΠαρότι η «κρατική μηχανή» και η πολιτική προστασία λειτούργησαν άμεσα και πολύ οργανωμένα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι προφανώς μπροστά στον «πανικό», επικοινωνιακά το «παιχνίδι» χάθηκε…
Αν εξαιρέσει κανείς το βίντεο με το πρατήριο του «σερίφη» που έπαιξε σε όλα τα κανάλια και κάποιες μικρές αναφορές σε ζημιές, το μέγεθος το σεισμού και το ευτυχές γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα, «πέρασε» επικοινωνιακά σαν μια ακόμα δόνηση από τις …συνηθισμένες της περιοχής που ξύπνησαν μνήμες του `95.
Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνον έτσι! Το πρόβλημα είναι σημερινό! Δοξάζουμε τη Παναγιά που μας φύλαξε και δεν έχουμε θύματα, όμως υπάρχουν περίπου 400 συμπολίτες που δεν ξέρουν εάν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους, υπήρξε πανικός, υπάρχει φόβος και βεβαίως μπορεί να μην γκρεμίστηκε το σπίτι μας όμως αυτό δε σημαίνει ότι εάν χαρακτηριστεί «πράσινο» μπορούμε να μένουμε μέσα με τους τοίχους «κόσκινο».
Κι αν θέλουμε ως δήμος κι ως πόλη να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε εκτός της «εκτάκτου ανάγκης» και την κήρυξη έστω μέρους του δήμου ως «σεισμόπληκτου», θα έπρεπε και επικοινωνιακά να έχουμε κάνει τους πάντες να αντιληφτούν ότι το πρόβλημα υπάρχει!
Την ευκαιρία που οι κάμερες έστρεψαν εδώ τα φώτα τους… τη χάσαμε!

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ)