hotels1
Επίσκεψη διερευνητικoύ χαρακτήρα, σχετικά με το ενδιαφέρον του Δήμου Αιγιαλείας να παραχωρήσει εκτάσεις σε ιδιώτες με σκοπό τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και καταλυμάτων σε παραθαλάσσιο αλλά και ορεινό σημείο του Δήμου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο δύο εκπρόσωποι επενδυτών, προτείνοντας την αξιοποίηση ακινήτων τα οποία ήδη έχουν εντοπίσει και τα οποία φαίνεται να έχουν εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον.
Οι κ.κ. Γιαννακάκη Μαρία, πολιτικός μηχανικός και Στέφανος Πάντος, αρχιτέκτων και εκ των ιδρυτών του γνωστού αρχιτεκτονικού-μελετητικού γραφείου “Studio 75”, μετέφεραν το όραμα των επενδυτών με τους οποίους συνεργάζονται και το οποίο αντιπροσωπεύει τη δημιουργία πεντάστερου πολυτελούς ξενοδοχείου στην παραλία Λαμπιρίου-Ακονιάς, σε δημοτικό ακίνητο αλλά και καταλύματος σε έκταση που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Αιγιαλείας
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος τόνισε πως ο δήμος πάντοτε βλέπει με θετικό μάτι προτάσεις αξιοποίησης και κατ’επέκτασιν ανάπτυξης όπως η σημερινή, δηλώνοντας πως θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, με απόλυτη διαφάνεια και με ενδελεχή έλεγχο όλων των παραμέτρων. Από την πλευρά τους, οι δύο μηχανικοί σημείωσαν πως ανάλογες επενδύσεις έχουν γίνει και σε άλλα σημεία της χώρας, με τη συνεργασία των τοπικών δήμων, όπως στο Δήμο Λάρισας με το πολύ αξιόλογο ξενοδοχείο “Βυζαντινό”.
Παρόντες στην επίσκεψη των εκπροσώπων των επενδυτών ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Ψυχράμη και Β. Χριστόπουλος, οι βοηθοί δημάρχου κ.κ. Ν. Θανασούλιας και Θ.Μεντζελόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας κ. Σ. Βαρδάκης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Π. Μαρινόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ.Γιοβάς.

*Στη συζήτηση έγινε λόγος και για κατασκευή μαρίνας σκαφών στη λιμενική ζώνη του Αιγίου, που θα έδινε περαιτέρω ώθηση για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, με μνεία και στην κατασκευή εγκαταστάσεων στο νέο λιμάνι για πρόσβαση σε υδροπλάνα, που μπορεί να γίνει εύκολα και με μικρό κόστος.

Σε πλαισιο Όπως τονίστηκε από τους δύο μηχανικούς, έχει ήδη εκπονηθεί σχετική μελέτη που καταδεικνύει την έλλειψη καταλυμάτων στη Βόρεια Πελοπόννησο, που να πληρούν υψηλές προδιαγραφές και αυτό το κενό προσπαθούν οι επενδυτές τους να καλύψουν, σε συνεργασία με τους οικείους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (δηλαδή δήμους) που εφόσον ενδιαφέρονται, μπορούν τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες να παραχωρήσουν (και όχι φυσικά να μεταβιβάσουν κυριότητα) εκτάσεις που παραμένουν σήμερα ανεκμετάλλευτες και που μπορούν να μεταμορφωθούν σε πολυτελή ξενοδοχεία.