Την περασμένη Πέμπτη το πρωί επισκέφθηκαν την Ιόνιο βιβλιοθήκη , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου συμμετέχοντας στο ειδικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Bιβλιοθήκης «Χειμώνας στην αγκαλιά της Βιβλιοθήκης σου…». Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι: κ. Κοραλία Ασημακοπούλου Υποδ/ντρια, η κ. Ιωάννα Θανέλλα, η κ. Ευανθία Παναγοπούλου και η κ. Γεωργία Ανδρεοπούλου.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Bιβλιοθήκης που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεφύλλιζαν τα βιβλία, έκαναν πολλές ερωτήσεις, εκφράστηκαν μέσα από το βιβλίο και το παιγνίδι. Εξοικειώθηκαν με το χώρο της βιβλιοθήκης, γνώρισαν τα βιβλία της και τη θέση τους στα ράφια.
Στη συνέχεια εξειδικευμένα στελέχη της Βιβλιοθήκης διάβασαν στους μαθητές ένα παραμύθι και όλοι μαζί ζωντάνεψαν τους ήρωες του παραμυθιού.
Τα παιδιά συζήτησαν με τους Εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης για την αξία του Εθελοντισμού, πόσα πράγματα μπορεί να προσφέρει ένας εθελοντής στην κοινωνία μας μέσα από οργανωμένη εθελοντική δράση, γνώρισαν το Κίνημα Εθελοντισμού της Ιονίου Βιβλιοθήκης, ένα κίνημα μοναδικό στην Ελλάδα με ξεκάθαρους στόχους, με ιδιαίτερα σημαντικό έργο προς την Κοινωνία μας και με την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων για μικρούς και μεγάλους. Ο Εθελοντισμός της Βιβλιοθήκης έχει στο κέντρο του το συνάνθρωπό μας. Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη που είναι μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, έχει ανοιχτή την πόρτα της για όλους που επιθυμούν να είναι ενεργοί πολίτες.
Η εμπειρία των μικρών μαθητών από αυτήν την επίσκεψή τους, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη.