14.1 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΕξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε οργανώσει τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε οργανώσει τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε οργανώσει τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Για την εξάρθρωση της, συνεργάστηκαν Αστυνομικοί των  Αστυνομικών Διευθύνσεων Ακαρνανίας και Λευκάδας.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας μεταξύ των οποίων και οι δυο «εγκέφαλοι» της.

Ένας από τους συλληφθέντες ήταν δραπέτης των φυλακών Αγιάς  ενώ κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά που διέθετε η ομάδα.

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εγκληματική ομάδα που είχε οργανώσει τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών αρχών απέτρεψε δυο τουλάχιστον ένοπλες ληστείες που είχαν σχεδιάσει και οργανώσει τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Λευκάδας και της Βόνιτσας.

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, προχθές (6-8-2012), το πρωί,  σε Αμφιλοχία και Λευκάδα, δύο ημεδαποί και δύο Αλβανοί ηλικίας 55, 42, 39 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της οπλοκατοχής, της κλοπής της πλαστογραφίας και της αντίστασης.

Από την συστηματική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι οι δυο ημεδαποί οι οποίοι είχαν συστήσει την εγκληματική ομάδα, προέβαιναν στη επιλογή συγκεκριμένων τραπεζικών υποκαταστημάτων, στη χαρτογράφηση της γύρω περιοχής τους και στην επιλογή του δρομολογίου διαφυγής κατά την τέλεση της ληστειών που θα πραγματοποιούσαν.

Στη συνέχεια υποδείκνυαν τον ακριβή τρόπο δράσης σε άτομα Αλβανικής καταγωγής τα οποία αποτελούσαν και το εκτελεστικό τμήμα της οργάνωσης.

Ειδικότερα, χθες (6-8-2012) το πρωί, στην Αμφιλοχία, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από τη μεθοδική τους έρευνα ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο Αλβανοί. Οι δράστες στη θέα των Αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή και συνεληφθησαν κατόπιν πεζής καταδίωξης σε κοντινή απόσταση. Για την αποφυγή της σύλληψης τους, οι δυο αλλοδαποί προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών.

Σε έρευνα που ακολουθησε στο όχημα των δυο συλληφθέντων οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • Ένα πιστόλι.
  • Ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια.
  • Μία γεμιστήρα πιστολιού με δεκατρία φυσίγγια.
  • Δυο κουκούλες τύπου full face.
  • Τρία ζευγάρια γάντια.
  • Τρεις κάρτες sim διαφορετικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στη Λευκάδα, εντοπίστηκαν και συνελληφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και οι δυο ημεδαποί  «εγκέφαλοι» της οργάνωσης.

Σε έρευνα που ακολουθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 42χρονου ημεδαπού, στη Βόνιτσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

  • Ένα πιστόλι.
  • Δυο γεμιστήρες πιστολιού.
  • Πενήντα τρία φυσίγγια.
  • Τριάντα ένα κάλυκες.
  • Μια μεταλλική ράβδος.
  • Ένα σπρέι πιπεριού.
  • Ένας χάρτης της πόλης της Λευκάδας με σχεδιάγραμμα προσέγγισης και διαφυγής σε τοπικό υποκατάστημα τράπεζας.
  • Ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα με τη κάτοψη του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος.

Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν και στους τέσσερις συλληφθέντες οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά δέκα κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim, το χρηματικό ποσό των 1250,00 ευρώ και δυο χρυσές λίρες Αγγλίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολουθησε προέκυψαν επίσης :

  • Ο 39χρονος Αλβανός, κατά τη σύλληψη του επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό διαβατήριο Αλβανικών Αρχών δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν πληθώρα καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης από τις δικαστικές Αρχές για διάπραξη ληστειών και κλοπών.
  • Ο 38χρονος αλλοδαπός ήταν δραπέτης φυλακών καθότι την 10/1/2012 παραβίασε 9ημερη τακτική άδεια των φυλακών Αγιάς οπού ήταν κρατούμενος για ναρκωτικά και ληστείες.
  • Το όχημα των δυο αλλοδαπών είχε αφαιρεθεί πριν επτά μήνες από την Δάφνη Αττικής και φυλάσσεται προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
  • Σε βάρος του 55χρονου ημεδαπού εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις για υγειονομικές παραβάσεις και ακάλυπτη επιταγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας  ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για όλα τα αδικήματα που κατηγορούνται και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular