dikastiriaΓια θεσμική υποχρέωση της Πολιτείας να εξαιρέσει την επιβολή Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες που παρέχουν οι δικηγόροι ενώπιον των ακροατηρίων των Ελληνικών Δικαστηρίων, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον πρόεδρο ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος. Η επιστολή κοινοποιείται στους συναδέλφους του προέδρους δικηγορικών συλλόγων της χώρας, καθώς κα στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου σας υποβάλλει πρόταση νόμου και αιτιολογική έκθεση προκειμένου να εξαιρεθεί η επιβολή Φ.Π.Α. από τις δικαστηριακές υποθέσεις.
Μετά την επιβολή Φ.Π.Α., είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό και πληγεί το λειτούργημα που ασκούμε καθώς οι πολίτες στο συντριπτικό τους βαθμό αδυνατούν να καταβάλλουν και Φ.Π.Α. στις Δικηγορικές Υπηρεσίες που τους παρέχουμε κατά την εκδίκαση των υποθέσεων στο ακροατήριο.
Πλέον έχει φτάσει σε αδιέξοδο ο κλάδος μας λόγο της επιβολής αυτού του μέτρου και είναι αδιανόητο Έλληνες Πολίτες και πελάτες μας να μην έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπηθούν στα Δικαστήρια με πλήρη νομική υποστήριξη στην εκδίκαση των υποθέσεών τους. Κατά αυτό τον τρόπο πολλές φορές αναγκαζόμαστε εμείς λειτουργώντας συνειδητά ως οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης ακόμα και να επιβαρυνόμαστε την δαπάνη αυτή. Πλέον είναι θεσμική η υποχρέωση της Πολιτείας να εξαιρέσει την επιβολή Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες που παρέχουμε ενώπιον των ακροατηρίων των Ελληνικών Δικαστηρίων.
Ζητάμε όπως η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και η αιτιολογική έκθεση να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας που θα γίνει στα Καλάβρυτα προκειμένου να υποστηριχθεί από εσάς και το σύνολο των Προέδρων η πρότασή μας».