Η Veronika Lukacs, φοιτήτρια του Western University ανακάλυψε ότι το 88% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε – και οι οποίοι είχαν χωρίσει τους τελευταίους 12 μήνες- συνεχίζουν να παρακολουθούν τους πρώην αγαπημένους τους στο Facebook.

Μάλιστα, σε περίπτωση διαγραφής από το Facebook, το 70% των συμμετεχόντων παραδέχεται ότι εξακολουθεί να κατασκοπεύει τον/την πρώην του μέσω κάποιου κοινού τους φίλου ή για τους πιο «τυχερούς» που έχουν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμό του/της πρώην τους μπαίνει για να διαβάσει προσωπικά μηνύματα ή συνομιλίες.

Όσο για το θέμα της ζήλειας, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες παραδέχονται ότι ζηλεύουν κάθε φορά που ο πρώην τους ανεβάζει μια νέα φωτογραφία ενώ το 1/3 αναρτά φωτογραφίες ή τραγούδια προκειμένου να τον κάνει να ζηλέψει.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι μισοί περίπου χρήστες παραμένουν φίλοι στο κοινωνικό δίκτυο με τους πρώην τους, ενώ σύμφωνα με την έρευνα η συνεχής “κατασκοπεία” στο Facebook επιβαρύνει περισσότερο την ψυχολογία των χωρισμένων.

protothema.gr